No dobraCzyli chcąc zrobić chipa lepiej jest najpierw wywalić klapy i wyczyścić wszystko a potem chipować i hamować. Nie odwrotnie
![]()
No dobraCzyli chcąc zrobić chipa lepiej jest najpierw wywalić klapy i wyczyścić wszystko a potem chipować i hamować. Nie odwrotnie
![]()
Wkręt w listwę? Faktycznie partyzantka
Nie tylko nie rusza się listwa ale i nastawnik, który zapewne wali błędem w ECU. Nie masz czasem jakiegoś P20XX ?
- - - Updated - - -
Wyczyścić zawsze warto, a klapy w można zrobić i przed i po.
Całość dolotu, wtryski i wydech wyczyścisz bez konieczności rozbierania na przykład taką maszynką
https://www.facebook.com/tuning.conm...8422370698023/
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
to chyba mechanicznie zrobię bo niby gdzie miałbym dorwać takie urządzenie?o chipa bedę pytał później bo nie wiem do końca w którym rejonie polski znajdę czas na zrobienie ale chyba okolice grudziądza, bydgoszczy
[QUOTE=@sdero;1819916]Wkręt w listwę? Faktycznie partyzantka
Nie tylko nie rusza się listwa ale i nastawnik, który zapewne wali błędem w ECU. Nie masz czasem jakiegoś P20XX ?
W komputerze zero błędów.
Ja mam pytanie odnośnie klapek (bo przymierzam się do operacji):
-ile trwa ogarniętemu mechanikowi cały zabieg?
-jakie są mniej więcej koszta?
-czy potrzeba kupić jakieś zaślepki?
-czy po usunięciu wyrzuci jakiś błąd na kompie?
-Jeden dzień
-250-500 za samą robociznę
-Można dać zaślepki, można też dać otwory do zaspawania
-Nic nie wyrzuci.
Demokracja jest zdobywaniem wolności dla siebie kosztem wolności innych, podstawianiem jednej normy przymusowej, na miejsce drugiej.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
no zobaczyłem filmik na YT
https://www.youtube.com/watch?v=L3tH7k8w03A
polecam tym co mają pytania i powiem szczerze, że:
rozumiem dlaczego zaleca się to robić wraz z rozrządem, nie spodziewałem się, że to aż tyle roboty, ale chyba się za to wezmę na dniu wolnym jak będzie pogoda. BDW jak juz czyścić nagar z kolektorów to macie jakiś środek do rozpuszczania owego nagaru? Czy tzw karcher załatwi sprawę?