Witam.
Mam takie pytanie . Do czego służy te urządzenie i jak się je resetuje ?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
Witam.
Mam takie pytanie . Do czego służy te urządzenie i jak się je resetuje ?
Z góry dzięki za odpowiedzi.
Pozdrawiam.
To tzw liczniki okresowe. W 159, podobnie jak w wielu innych autach, sa 2 - A i B. Odnosnie kasowania - za pomoca przycisku KM umieszczonego na panelu pomiedzy kierownica a drzwiami kierowcy.
"Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."
"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"
Trip b kasuje się automatycznie po zgaszeniu samochodu, trip a sam się nie kasuje. Oba możesz skasować ręcznie dłużej przytrzymująć przycisk TRIP bodajże (na dźwigni ze światłami).
Na tych obu ekranach możesz sobie ustawić dwie 'statystyki'
- - - Updated - - -
Myszkin, przycisk KM kasuje tylko ten licznik kilometrów na dole (nad rzeczywistym przebiegiem auta).
u mnie kasuje sie je nie na dzwigni kierunkowskazow , ale na panelu po lewej stronie kierownicy
przycisk z napisem KM, przytrzymujesz chwilke i sie kasuje![]()
panowie,co wy piszecie?tryb A nigdy sie nie kasuje
a tryb B kasuje sie automatycznie lub mamualnie przyciskiem trib na dzwigni od wycieraczek,aby bylo manualnie trzeba w ustawieniach zmienic z auto na manual,oj oj oj
- - - Updated - - -
a na panelu gdzie sa 4 przyciski od postojowek i przeciwmgielnych kasujemy licznik dzienny kilometrow
Ostatnio edytowane przez misiu7911 ; 23-02-2013 o 14:04
No to wszyscy mamy inaczej - u mnie zarówno trip A jak i B jest kasowalny. I odwrotnie - żaden z nich nie kasuje się automatyczne, tzn. sam z siebie.
"Alfa Romeo ma wszystko, czego potrzebuje: rzesze rozmontowanych emocjonalnie fanów..."
"Od takiej marki jak Alfa Romeo oczekujemy wysmakowanych detali, które zamieniają zwykłą czynność prowadzenia samochodu w celebrację kontroli nad maszyną"
Trip A u mnie mogę sam skasować, a B mam ustawione że po każdym zgaszeniu auta się kasuje, można to w opcjach przestawić żeby B nie kasował się po zgaszeniu samochodu.
Panowie w wersji z navi w ustawieniach urządzenia można dostosować kasowanie Trip A i B wg naszych upodobań. Można ustawić oba kasowane manualnie, a nie np. Trip B, który kasuje się po wyłączeniu zapłonu. W wersji bez navi może też się tak da, trzeba tylko pogrzebać w instrukcji![]()
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
a ja mam takie pytanie.Ostatnio zauwazylem ze licznik kilometrow-dzienny po przekroczeniu 1000 km. sam sie wyzerowal.Mozna to jakos gdzies ustawic czy tak poprostu jest??
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html