Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 90

Temat: Różnicę miedzy zwykła a wersja ti szczególnie w sw

Użytkownik Romeo Avatar gar_krk
    Auto
    159 / MiTo

Domyślnie

Ja mam 1.9 po zaraz po lifcie z lipca 2008 i mam białe podświetlenie.

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Zielona Góra
    Auto
    159 SW 2.0 JTDm TI

Domyślnie

ooo, no to moj blad,
    pewien maniak AR do dzisiaj uwaza ze to jest w "pakiecie", teraz sie z nim zaloze o sporo trunku i rzuce linka do forum

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    RKR / LU / LRY
    Auto
    AR 2.0 JTDm 159 Sport

Domyślnie

a czy w wersji Ti była montowana jedna czy dwie końcówki wydechu?? czy tak i tak w zależności od silnika??

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

W zależności od silnika.
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Embrion Avatar brzydal1
    Auto
    alfa 156 2.4jtd ti 2005

Domyślnie

Witam,
    4 strony opisów branych w mm i kolorach, odcieniach.....jakbym slyszal baby gadajace o samochodach...
    A czy z Was wszystkich ALFOHOLIKÓW, zastanowil sie chociaz przez sekunde (i mowie tu o wszystkich wlacznie z administratorami i tymi co od poczatku istnienia ALFOHOLIKÓW tu siedza) tak naprawde co mysleli konstruktorzy tworzac wersje TI.....?? Sam sie nad tym zastanawiam od momentu kiedy spotkalem po raz pierwszy ta wersje.
    Nawet na Wikipedii nie znalazlem odpowiedzi...
    Moze Wy (nie obrazajac nikogo, bo cenie Was od wielu lat za czasem konkretne i na temat wypowiedzi) odpowiecie na to pytanie...? Które nurtuje mnie od powstania pierwszej takiej wersji tj 155.
    Czy to sa tylko te milimetry rozniace od standardowych wersji? Znaczek - ktory zwraca uwage tylko wtajemniczonych.....?
    Ja mysle, ze konstruktorzy stworzyli ta wersje zeby nie mozna bylo przejsc obok i nie stanac chocby na minute by sie jej nie przyjrzec.... I mowie to o kazdym modelu Alfy w tej wersji....Nie mowiac o tym ze jak sie do niej wsiadzie to po piewszej przejazdzce uzaleznia jak heroina.......................
    Co myslicie o mojej wypowiedzi na ten temat ? Moze ktos ma inne wizje stworzenia tych wersji? Moze utworzmy nowy watek na ktorym na ten temat wypowie sie kazdy ALFOHOLIK, bo nie wierze ze ktos kto jest ALFOHOLIKIEM nie marzy by zasiasc za sterami takiej wersji, a przynajmniej by sie o niej wypowiedziec.
    Pozdrawiam i czekam burze na tym forum......................................
    Popadliscie w rutyne bycia posiadaczami terazniejszymi lub bylymi ALFICZEK........i zaczeliscie sie wypowiadac jak serwisanci z ASO... Przypomnijcie sobie w czym sie zakochaliscie...

Brzydal

Użytkownik Romeo Avatar dejon
    Mieszka w
    Warszawa/Bielsk Podlaski
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 2,4JTD...wkoncu jest 159 SW 1,9JTD 16V 150KM

Domyślnie

Moje zdanie jest takie..usportowiona wersja z wygladu chociaż i tak każda alfa wygląda sportowoale konkretnie konkurencja dla takich wersji aut jak Opel Opce line..Audi S Line .BMW Mpakiet.lub VW R line.
    Jezeli ktos pisał juz tak to przepraszam przyznaje sie nie czytalem od poczatku
    Ostatnio edytowane przez dejon ; 05-02-2015 o 03:54

Użytkownik Rowerzysta Avatar Jaso
    Mieszka w
    WAW
    Auto
    MiTo 1.4 16V 95km, Brera 2.0jtdm 09' Spider 2.2 JTS 07', 166 3.0 Super BYŁA: AR 156 1.8 T.S. 98'

Domyślnie

Cytat Napisał brzydal1 Zobacz post
    ALFOHOLIKÓW
    ALFAAAAAAAAAHOLIKÓW, nie "O" !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !

dejon zgodze sie z Toba, taki miły dla oka pakiet stylizacyjny
    zawartosć pakietu w zgodzie z cennikiem dla "9"
    TI:
    - -20 mm
    - końcówki wydechu chrom
    - czerwone obwódki zegarów (kontynuacja z spotr)
    - inna kierownica (kontynuacja z sporta [tu była czarna nic CHYBA]) + czerwona nić
    - gałka zmiany biegów z czerwoną nicią
    - spoilerki
    -listwy na progach
    - nakładki na pedały
    -regulacja lędźwi pasażera
    - podgrzewanie foteli

źródełko:
    http://cenniki.alfaromeo.pl/katalogi...2012_10_01.pdf

pełny katalog \:
    http://www2.alfaromeo.pl/katalogi/al...log_ogolny.pdf
    Ostatnio edytowane przez Jaso ; 05-02-2015 o 12:42
    Brera Team Warsaw

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

Cytat Napisał Jaso Zobacz post
    zawartosć pakietu w zgodzie z cennikiem dla "9"
    TI:
    - -20 mm
    - końcówki wydechu chrom
    - czerwone obwódki zegarów (kontynuacja z spotr)
    - inna kierownica (kontynuacja z sporta [tu była czarna nic CHYBA]) + czerwona nić
    - gałka zmiany biegów z czerwoną nicią
    - spoilerki
    -listwy na progach
    - nakładki na pedały
    -regulacja lędźwi pasażera
    - podgrzewanie foteli
    To chyba nie wszystko, gdzie np. czarna podsufitka i felgi przeznaczone tylko dla wersji Ti? Za to podgrzewanie foteli to nie tylko Ti.
    Były: Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16V @175KM/374Nm tuned by weloo [galeria na Flickr] | Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V

Użytkownik Rowerzysta Avatar dareknewry
    Auto
    '08 159 Ti 1.9 JTDm 16v

Domyślnie

Cytat Napisał brzydal1 Zobacz post
    tak naprawde co mysleli konstruktorzy tworzac wersje TI.....?? Sam sie nad tym zastanawiam od momentu kiedy spotkalem po raz pierwszy ta wersje.
    Wydaje mi sie, ze Ti bylo stworzone tylko i wylacznie do wyscigow, a pozniej Alfa korzystajac z glosnych sukcesow 155 Ti wprowadzila je do produkcji seryjnej.

Cytat Napisał dejon Zobacz post
    Moje zdanie jest takie..usportowiona wersja z wygladu chociaż i tak każda alfa wygląda sportowoale konkretnie konkurencja dla takich wersji aut jak Opel Opce line..Audi S Line .BMW Mpakiet.lub VW R line.
    niby tak, ale w odroznieniu od s-line,m-sport,r-line, type-r czy innych dziwne jest to, ze Alfa Romeo nie jest konsekwetna w ich produkcji. Obecnie (chyba) nie produkuja Alf w Ti a elitarna wersja jest Quadrifoglio Verde. Bynajmniej ja nie slyszalem o Giulieccie, Mito czy nawet 4C Ti. tak samo jak nie slyszalem o 159 QV.

Użytkownik Romeo Avatar dejon
    Mieszka w
    Warszawa/Bielsk Podlaski
    Auto
    Była Alfa Romeo 156 2,4JTD...wkoncu jest 159 SW 1,9JTD 16V 150KM

Domyślnie

Zgadza się darku ze nie produkuje.ale zmienił sie w pakiet sport+to tylko dodatki sportowe do auta aby wygladalo agresywniej..Tak samo jak s line.mpakiet opcline to nie sa sportowe auta tylko cywilne wersje nawet z silnikami o słabej mocy ale maja wyglądać jak ich sportowi bracia czyli prawdziwe audi S lub Rs. Opel Opc .czy BMW M....które miały duzo kucy pod maską a nie tylko znaczek malenki s.opc.r.i inne tego typu linea QV to juz nie tylko pakiet ale tez moc alftakie moje zdanie.