Tu jest odwrotnieTańsze jest do 2.4
http://allegro.pl/kolo-dwumasowe-alf...021588256.html
http://allegro.pl/kolo-dwumasowe-alf...003496264.html
Zgadza się kolega ma racje. Zwracam honor. Sprawdzałem ceny części (takie moje zboczenie) przed zakupem auta. Problem polegał na tym że porównałem wersję 1.9 jtdm a nie 2.0 jtdm i tutaj faktycznie w tym pierwszym przypadku ceny oscylowały w przedziale 1400 -1600 zł natomiast w drugim przypadku 2500-3000. Poza tym w linku przytoczonym przez kolegę i tak ta cena jest niska - widziałem jeszcze trochę droższe.Tak że oby się nie popsułoPs. W bmw też oryginał był Luka.
Sensownym rozwiązaniem jest kpl Valeo (nie mylić niskich cen Valeo w kpl ze sprzęgłem - ponieważ nie ma tam koła dwumasowego tylko zamiennik na sztywne koło zamochowe, rzadko są dostępne takie kpl z valeo, ale istnieją), Luk jest produktem nooo nie do końca nowym, Sachs tak samo, lecz na Sacha bym uważał samo koło dwumasowe można kupić o około 200, 300 zł od Valeo taniej, ale jakoś dzisiejszego Sachsa pozostawia wiele do życzenia, to już nie to samo co było kiedyś. Ciekawym rozwiązaniem jest opcja koła dwumasowego pod hasłem "regenerowane" z ASO, ceny jest bardzo fajna, a jest to produkt w tym momencie już nie do końca prawdopodobnie regenerowany, ponieważ ASO nie życzy sobie już starego do zwrotu, więc z czegoś ten produkt musi powstawać. Także ja polecam koło dwumasowe z ASO, sprzęgło Valeo lub LUK i nie zapomnijcie o siłowniku/wysprzęgliku, pozorna oszczędność paru set złotych, może zaoowocować w przyszłości dopłatą za kolejny demontaż skrzyni, bo np za 20 tys padnie wysprzęglik. Moim zdaniem zabawa w jakieś regeneracje koła dwumasowego gdzieś w jakimś serwisie mija się z celem, takie rzeczy mogą robić posiadacze STARA lub JELCZA - dostanie np tarczy sprzęgła do takich pojazdów graniczy z cudem lub jest mega drogie. Pozdrawiam![]()
dwumasowe z luka do 2.0 jtdm jakies 2800-3000zł
dwumasowe z luka do 2.4 jtdm jakies 2600-2800zł
dwumasowe z luka sachsa badz valeo do 1,9 jtdm od 1050-1400zł
roznica jakies 100%![]()
duzo bylo na forum porownywania ze lepiej kupic 2.4 bo nie duzo wieksze spalanie a osiagi niebo lepsze......ale koszty czesci np spzregla to jzu roznica pond 100% przy calym zestawie ( dwumas sprzeglo wysprzeglik)
Jeżeli ktokolwiek jest w stanie odróżnić regenerowane sprzęgło/dwumas, sprzedawane przez ASO od takiego samego sprzęgła/dwumasu nieregenerowanego, także sprzedawanego przez ASO - to ja chętnie poznam takiego człowieka... Jak dla mnie to są dokładnie te same części, a na czym polega fenomen, że regenerowane jest za 60% ceny normalnego sprzęgła - to chyba tylko spec od zagadnień importowo/podatkowych mógłby się wypowiedzieć.
WWW.AUTKA.PL - kompleksowa obsługa samochodów
panowie, czy ktoś by mi mógł doradzić jakiś sklep gdzie kupić dwumase na 2,4 JTDm 147 kw za jakąś rozsądną cene? Mieszkam w czechach a v polsce na alfe jest łatwiej kupić częsći. U nas chcą za dwumase coś około 3200 pln...
Załozyłem regenerowaną dwumase, którą regenerowała firma AVANTI a juz po zkompletowaniu były jakieś dziwne odgkosy od sprzęgła. Mam najechane jakieś 700 km a odgłosy są coraz gorsze. czyli dwumasa na reklamacje a kiedy juz będzie wszystko znów demontowane to dawam juz tylko originał. wszystkie inne części były nowe. wysprzęglik, tarcza i docisk. czyli jedyne co moze robić ten hałas to dwumasa.