Czy ma ktoś jakąś instrukcję jak zdemontować schowek? Wydaje się to proste, ale nie wiem jak zdjąć tą listwę ozdobną tak żeby jej nie uszkodzić.
Pod nią są śruby które muszę odkręcić...
Czy ma ktoś jakąś instrukcję jak zdemontować schowek? Wydaje się to proste, ale nie wiem jak zdjąć tą listwę ozdobną tak żeby jej nie uszkodzić.
Pod nią są śruby które muszę odkręcić...
listwa ma jedną śrubke od boku po prawej stronie , trzeba zdjąć tą przykrywke gdzie jest wyłączanie poduszki pasażera i pod spodem jest śrubka , reszta listwy na całej długości chyba 4 wciski ( ale dość dobrze trzymają ), innych śrub nie ma.
Ostatnia z Alf : Alfa Romeo 159 ,
Teraz: Mercedes CLS 55 AMG & Suzuki SV 1000S
OD DUŻEGO SILNIKA LEPSZY JEST ? ..... JESZCZE WIĘKSZY SILNIK
Jak odkręcisz tą śrubę to pociągając listwę delikatnie od prawej strony, powinny puścić po kolei.
Osłona z prawej strony schodzi lekko i bez problemu o ile pamiętam, tam raczej nic nie połamiesz.
Dzięki za podpowiedź. Poradziłem sobie. Faktycznie jest to banalne. Jedyne co mogę dodać to to że żeby wyjąć schowek to trzeba jeszcze zdjąć plastikowy boczek konsoli środkowej. Wystarczy delikatnie chwycić od spodu i pociągnąć. Ten boczek ma na końcu dwa płaskie "bolce" które wchodzą w otwory z lewej strony schowka.
Wrócę do tematu. Czy wymiana samej klapki schowka- drzwiczek wymaga demontażu całego schowka?
Raczej tak. Zawiasy klapki wchodzą za obudowę, więc ich nie rozepniesz bez demontazu samego schowka
"Nie możesz nazywać siebie prawdziwym miłośnikiem motoryzacji jeśli nigdy nie miałeś Alfy Romeo" - Jeremy Clarkson
Pomogłem?Dodaj punkt reputacji
(gwiazdka pod postem)
Ok. Dziękuję
Tak potwierdzam, trzeba zdemontować. Prosta rzecz z wymianą samych drzwiczek schowka pasażera. Uwaga! Posiadam drzwiczki schowka w kolorze czarnym TI, ale mają urwany zawias prawy. Zawias cały i możliwe jest pospawanie, doklejenie. Koszt wysyłki.