Strona 10 z 11 PierwszyPierwszy 1234567891011 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 91 do 100 z 107

Temat: Wymiana GRILA w AR 159

Użytkownik Maniak resoraków Avatar loco145
    Mieszka w
    Opole
    Auto
    Czarna 159 16Virs 07r

Domyślnie

Cytat Napisał djstefan Zobacz post
    Kolor na pewno nie jest super odwzorowany, te elementy powinny być chyba jeszcze ciemniejsze, choć cholera wie jak to wygląda w takim świetle jak na zdjęciu. Niemniej moim zdaniem wygląda nienajgorzej i spróbować można, zwłaszcza gdzie taki preparat kosztuje z 50zł? W razie czego można go łatwo zerwać Na wiosnę pomyślę nad tym u siebie, bo mam troszkę oszpecony grill przez odchodzący chrom.
    Z czystej ciekawości jak to będzie wyglądało zamowiłem tego plastidip-a spróbuje osiągnąć taki efekt jak kolega Alces u siebie z tym że kolor inny no ale dla poglądu i przyszłych manipulantów mogę zrobić to co już dawno chciałem również spróbujemy zobaczymy jak to wyjdzie zdjęcia napewno będą

a przy okazji psikne też moje szprychy przynajmniej jedną o ile wystarczy plastu zobaczymy jak to będzie wyglądało całościowo

Napewno wiem że któryś z kolegow z forum ma przepiękny wiśniowy bordowy nie wiem jak go nazwać nawet kolor gdzie ten czarny pasowalby idealnie a nawet nie wiem czy dachu czarnego w swojej nie ma i tak się zastanawiam nad tym że w sumie do naszego koloru kolego djstefan też bardzo ładnie pasuje czarny żeby się wszystko zgrywało trzeba to sprawdzić
    Ostatnio edytowane przez loco145 ; 05-10-2013 o 20:55

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Świętokrzyskie
    Auto
    Alfa Romeo 159 Sportwagon 2.4 JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał loco145 Zobacz post
    Z czystej ciekawości jak to będzie wyglądało zamowiłem tego plastidip-a spróbuje osiągnąć taki efekt jak kolega Alces u siebie z tym że kolor inny no ale dla poglądu i przyszłych manipulantów mogę zrobić to co już dawno chciałem również spróbujemy zobaczymy jak to wyjdzie zdjęcia napewno będą

a przy okazji psikne też moje szprychy przynajmniej jedną o ile wystarczy plastu zobaczymy jak to będzie wyglądało całościowo

Napewno wiem że któryś z kolegow z forum ma przepiękny wiśniowy bordowy nie wiem jak go nazwać nawet kolor gdzie ten czarny pasowalby idealnie a nawet nie wiem czy dachu czarnego w swojej nie ma i tak się zastanawiam nad tym że w sumie do naszego koloru kolego djstefan też bardzo ładnie pasuje czarny żeby się wszystko zgrywało trzeba to sprawdzić

jak kolego zrobisz ten gril to wrzuć zdjęcia

Użytkownik Ogier Avatar stefek
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Auto
    159 1.9 JTDM SW

Domyślnie

Cytat Napisał loco145 Zobacz post
    i tak się zastanawiam nad tym że w sumie do naszego koloru kolego djstefan też bardzo ładnie pasuje czarny żeby się wszystko zgrywało trzeba to sprawdzić
    Także też czekam na zdjęcia No wg mnie czarny do tego naszego koloru też może fajnie pasować, swoją drogą sam ostatnio kupiłem od misia czarne felgi, 18" półksiężyce, no ale zostawię je sobie dopiero na wiosnę, także pozostanę w niepewności. Niemniej w photoshopie czarny z nadwoziem wyglądały fajnie Jak do tego dojdzie grill itp, może być ciekawie

Użytkownik Ogier
    Mieszka w
    zabrze
    Auto
    Audi S8 D2.... Alfa 159 SW 1,9JTDM 16v

Domyślnie

ja zrobiłem plastidipem naklada sie super wyglada super zero zaciekow nic...... na myjce nic nie schodzi ale moim zdaniem dosc to delikatne styknie jeden odprysk i to zacznie schodzic......a na grillu kamyczkiem dostac nie jest trudno .

Użytkownik Ogier Avatar stefek
    Mieszka w
    Olsztyn/Warszawa
    Auto
    159 1.9 JTDM SW

Domyślnie

Cytat Napisał tomekzabrze Zobacz post
    ja zrobiłem plastidipem naklada sie super wyglada super zero zaciekow nic...... na myjce nic nie schodzi ale moim zdaniem dosc to delikatne styknie jeden odprysk i to zacznie schodzic......a na grillu kamyczkiem dostac nie jest trudno .
    No tak, ale z tego co pamiętam koszt jednego opakowania to 50zł, a pewnie ta jedna puszka starczy na pomalowanie grilla z 5x, jak nie więcej Także nawet jak po jakimś czasie oberwie odłamkiem, to po jakimś czasie można potraktować go jeszcze raz tym specyfikiem

Użytkownik Maniak resoraków Avatar Patryczos
    Mieszka w
    Świętochłowice
    Auto
    Alfa Romeo GTV 2.0 JTS 165KM ; GT 1.9 JTDM 150KM ; A6 C7

Domyślnie

W takim razie czekamy na efekt! No i dużo zdjęć hehe a coś czuje, że z allegro zniknie kilka puszek

Użytkownik Świeżak Avatar Nikos
    Mieszka w
    Łódź
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9JTDM 150KM,Alfa Romeo Gt 3.2 V6

Domyślnie

słuchajcie odgrzewam trochę kotleta ale nie wiem jak i gdzie dokładnie podważyć zaczepy kratki zderzaka żeby ją wepchnąć do środka i odkręcić dolne wkręty od atrapy,boję się że połamię kratkę
    próbowałem i nic ma ktoś z was jakiś patent jak to zrobić
    nie mam ochoty zdejmować całego zderzaka a scudetto już miesiąc leży w bagażniku i nie może doczekać się montażu

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Czarny Kocur
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 8V, Alfa Romeo 145 1.9 JTD

Domyślnie

Odświeżę temat, muszę wymienić grill ponieważ ktoś mi go bezczelnie uszkodziła, rzecz w tym że dolne zaczepy w zderzaku wydają się urwane, jakiś pomysł jak teraz zamontować nowy grill skoro nie stosuje się już środkowych śrub?
    Załączone obrazy Załączone obrazy Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_2591.JPG
Wyświetleń:	200
Rozmiar:	95.3 KB
ID:	172403   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_2593.JPG
Wyświetleń:	181
Rozmiar:	97.2 KB
ID:	172404   Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	IMG_2589.JPG
Wyświetleń:	182
Rozmiar:	96.4 KB
ID:	172405  

Użytkownik Alfa i Omega Avatar Maupa
    Mieszka w
    Wałbrzych
    Auto
    AR Brera 3.2JTS SKY (rekin)

Domyślnie

Moze spawanie plastiku jak masz "szpeca" u siebie

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Nowy oryginalny grill jest za ~210 zł. Zamiennik ~150 zł. Nie widzę sensu naprawiać, efekt będzie słaby, a tak przynajmniej odświeżysz auto. Możesz też trafić za <100 zł element używany, ale w słabym stanie (sam taki sprzedałem jakiś czas temu właśnie poniżej 100 zł)