Mam doświadczenie z polskimi MotGum już od co najmniej kilku lat. Polecam, Valeo i Bosh są podobnej jakości, a znacznie droższe.
Mam doświadczenie z polskimi MotGum już od co najmniej kilku lat. Polecam, Valeo i Bosh są podobnej jakości, a znacznie droższe.
Jak już kiedyś pisałem najlepiej kupić same gumy w VW z kpl nowych zatyczek i po sprawie
U mnie Motgumy wytrzymaly rok (ok 15 kkm)-bez oszczędzania (w sensie zimą nieraz dane im było czyścić szybe z resztek lodu).
Teraz mam kupione przy okazji w ASO-zobaczymy jak z ich funkcjonowaniem.
Co sądzicie o wycieraczkach firmy ALCA? Właśnie kupiłem komplet. Wyglądają OK, choć z adapterem do Side Lock'a trochę gorzej niż poprzednie valeo. Na razie jeszcze nie wiem jak się spisują.
Mam kolejny raz komplet Championów i mogę szczerze polecić.
Jak poprawić docisk ramiona wycieraczki ? Posiadam nowe Motgumy, ale wycieraczka kierowcy na samym srodku nie dociska dobrze do szyby i pozostaja mazy ?
Próbowałem lekko zgiąć ramię, ale boje sie ze je złamie, bo wydaje sie ze jest zrobione z dosc kruchego metalu.
Ja kupiłem Valeo ale nie polecam. Drogie jak **** a wycieraczka od pasażea skacze mi po szybie - szału można dostać. Gdybym zapłacił za nie 20 zł to bym to przebolał ale nie 110 zł
witam,
w lipcu br. kupiłem pióra wycieraczek BOSCH AreoTwin. W tym momencie nie nadają sie do użytku (zrobiłem 5000 km w tym czasie). Juz wczesniej zaczęły dość mocno hałasować przy dodatkich temp., a teraz rozmazują brud na szybkie, bardzo hałasują jednocześnie skacząc po szybie.
Kosztowały ponad 100 zł. Przymierzam się do motgum'ów za 43 zł/komplet. Jeśli efekt będzie ten sam za pół roku to i tak warto. Zobaczymy.
pozdr
seba