ok, jutro przetestuje. Człowiek się całe życie uczy![]()
tez tego nie wiedziałem ale przy rozbieraniu podłokitenika zaciekawiły mnie te małe nity i plastikowa śrubka. No i jakoś tak wyszło że samo przeskoczyłoAle chyba mało ludzi o tym wie bo po przesunięciu była masa kurzu pod spodem więc nikt tego nie otwierał
![]()
potwierdzam ze podlokietnik sie przesuwa-dzis sprawdzalem.Najlepiej pchnac go od tylu(sama ta skore oczywiscie).Tez mam kurz pod spodem czyli nikt tej funkcji nie uzywal bo pewnie nie wiedzial ze nawet jesttak jak ja do wczoraj
jednak czasem na cos sie przydam![]()
i co jakis czas mozemy odkryc cos nowego w naszych autkach.Ciekawe kto o tym wiedzial wczesniej haha
u mnie też było dużo syfu. W drugiej pozycji (tej wysuniętej do przodu) podłokietnik się nie blokuje (mocniejsze oparcie łokcia powoduje przesunięcie do tyłu), jak u Was to działa?
Heh, ja po kilku tygodniach od zakupu beli odkryłem ten płytki schowek po podniesieniu samej skóry podłokietnikaNie powiem miła niespodzianka...
Ja po zakupie dokładnie przewertowałem instrukcję i znalazłem ten mały schowek (i oczywiście ten większy chłodzony), ale za żadne skarby nie mogłem przesunąć podłokietnika do przodu (a nie chciałem sprawy rozwiązywać siłowo), co wespół z informacją w instrukcji, że wysuwany podłokietnik występuje "na rynkach gdzie przewidziano" sprawiło, że uznałem, że nie mam takiego gadżetu (co trochę mnie dziwiło, bo inne gadżety z tej samej strony instrukcji mam - takie jak roleta tylnej szyby, schowek na okulary, schowek w tylnym podłokietniku* itd). Dopiero po przeczytaniu info Juniora zdecydowałem się dużo mocniej pchnąć od tyłu i... voila! Mam przesuwany podłokietnik, którego bardzo mi brakowałoDzięki chłopaki
* - wtedy jeszcze nie wiedziałem, że schowek jest "wartością dodaną" do składanej kanapy
AR 147 1.9 JTD 8V (2004)
AR 159 1.9 JTDm 16V (2007)
Audi A6 Avant 3.0 TDI V6 (2012)
ale zagadki hahaha.Ciekawe co jeszcze odkryjemy.Z tym tylnym podlokietnikiem w wersi sedan to mnie rozwalilo.Ze montowali 2 rodzaje i przy tym duzym kanapa jest sztywna.Doslownie szok.Jeszcze sie z czyms takim nie spotkalem
Fakt u mnie rowniez sie wysuwa,aczkolwiek jakos nie odczuwam potrzeby korzystania z tego.Zwykle polozenie podlokietnika w zupelnosci mi wystarcza.
Sory, że odkopuję, ale nie będę nowego tematu zakładał.
Też mam wyłamaną zapalniczkę jak u Juniora.
Nie wiecie czy można gdzieś kupić gniazdo zapalniczki, wraz z tą plastikową obudową? Bo wymiana całego tunelu nie ma sensu.
Chyba, że ktoś ma pomysł jak to naprawić?