Tylko jak patrzę na fotki Linexu, to wg mnie różną się od ori. Np. inne uszy montażowe.
Tylko jak patrzę na fotki Linexu, to wg mnie różną się od ori. Np. inne uszy montażowe.
Wielokrotnie montowałem Linex i nie miałem nigdy reklamacji.Pozdrawiam
Dwa dni temu zamontowane linki (Linex). Dźwignia hamulca daje się podciągnąć prawie pionowo
Wczoraj lektura forum... i ta metoda (kilka razy wspominana) działa:
Zapalamy silnik, kilka razy pompujemy pedałem hamulca i przytrzymujemy wciśnięty. Następnie kilka razy zaciągamy i puszczamy ręczny.
Procedura powtórzona kilkukrotnie w drodze z pracy do domu czekając na zielone światło... Po pierwszych dwóch powtórzeniach myślę - lipa. Ale po trzech kolejnych czuć, że ręczny trzyma mega mocno a dźwignia ręcznego nie podchodzi tak wysoko jak poprzednioObyło się bez dotykania śruby regulacyjnej.
To jest niepoprawna metoda. Ręczny powinno się wyregulować śrubą tak samo jak po wymianie klocków. Standardem jest, że auto nie powinno się toczyć po zaciągnięciu hamulca postojowego na trzeci ząbek.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Śruba od ręcznego służy do regulacji luzu na lince a nie do napinania hamulca.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10