Cena tak niewielka, że chyba jednak zostawię sobie na wszelki wypadek.
Wysłane z mojego HUAWEI VNS-L21 przy użyciu Tapatalka
Litwini chyba jednak zmądrzeli albo czytają forum. Obecnie dopasowali asortyment do oferty na własnej stronie. Przy spinkach jest napisane "potrzebne 2szt" (wcześniej pewnie też było), tyle że.. przysyłają 1 szt przy zamówieniu jednej. Nie jak u kolegów wyżej.
W związku z czym- ma ktoś odsprzedać 1 szt spinki? Ściągać z Litwy średnio ma sens a wierzyć że jednej nie połamię też nie mogę...
Szybkie pytanie, szybka odpowiedz... Da radę podciągnąć ręczny bez wyciągania całego tunelu środkowego? Np. Regulacja poprzez zdjęcie mieszka od dźwigni ręcznego?
#edit.
Już wiem... Śruba regulacyjna znajduje się pod zaślepką w podłokietniku. Pytanie tylko jak regulować? Ktoś pisał, że na odpalonym silniku, odkręcamy śrubę i wciskamy pedał hamulca i ponownie zakrecamy?
Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez Tytanowy ; 20-07-2017 o 17:47
Zaciągnij ręczny i kręć do uzyskania zadowalającego efektunajlepiej na odpalonym i na jakimś wzniesieniu
Trudności brak
![]()
AR 156 1.8 TS 144KM - była
AR 159 1.9 JTDm 150 KM - jest
Nie do końca do tego służy ta śruba, za pomocą tej śruby kasujesz luz linki, inaczej robisz napięcie wstępne, aby pociągając ramie w zacisku odrazu zadziałało, co do regulacji ręcznego ,są mechanizmy w samych zaciskach i to one za to ,odpowiadają .
Odpal auto , wciśnij mocno hamulec roboczy i zaciągnij ręczny mocno, i następnie puść, próbuj kilkukrotnie, przy sprawnych samo-regulatorach powinno się wyregulować samo po chwili.
Jutro będę zmieniał klocki, więc wstrzymam się z tą operacją do jutra i spróbuję zrobić na nowych klockach tą regulację.
Wysłane z mojego 5080X przy użyciu Tapatalka
Jakie linki są godne polecenia? Tak żeby nie trzeba było kombinować/ przerabiać?
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10