Kupiłem w ubiegłym tygodniu Alfę 159. Samochód sprowadziłem sobie z Belgii. Zamontowany jest w niej niefabryczny zestaw multimedialny Kenwood DDX6029. Aktualnie to ustrojstwo jest w naprawie u elektronika, bo jest problem z napędem DVD, ale nie w tym rzecz. Chodzi o to, że urządzenie to wyposażone jest w nawigację Garmin. Nawigacja działa na 100% ponieważ sprawdzałem to, łapie fixa itp. Mapy Polski są wprawdzie jedynie "obrysowe" ale też nie w tym rzecz. Doczytałem się na stronie Kenwooda, że model ten, by był wyposażony w nawigację musi posiadać zewnętrzny moduł GPS - Kenwood KNA-G520 - taki jest podany na stronie Kenwooda jako kompatybilny. Problem polega na tym, że za cholerkę nie mogę dojść, w którym miejscu jakiś belgijski fachowiec zamontował to urządzenieSzukałem po różnych forach internetowych - ludzie piszą, że to może być w bagażniku gdzieś, pod przednimi siedzeniami, w schowku... Niestety w moim przypadku tego w wymienionych miejscach nie ma. Grzebałem w dziurze po radiu (aktualnie chcąc nie chcąc jeżdżę z tą dziurą do czasu wyjaśnienia co z radiem
) i tam też nie mogę nigdzie namacać tego modułu...
Zlokalizowanie tego urządzenia byłoby dla mnie dosyć ważne z tego względu, że jest to potrzebne do aktualizacji firmware i map. W module tym jest wtyczka usb oraz slot na karty pamięci jak udało mi się wyszukać w necie. Niestety w moim aucie nie został chyba wyprowadzony kabel usb. W każdym razie w schowku go nie ma :/ Nie wiem, gdzie jeszcze może być.
W związku z tym moje pytania:
- czy ktoś ma pomysł, gdzie może być zamontowany moduł nawigacji ? Sądzę, że mimo wszystko jest to jakieś dosyć dostępne miejsce, choćby ze względu na wtyczkę usb i slot kart SD.
- czy ktoś ma pomysł, gdzie ewentualnie mógł zostać wyprowadzony kabel usb, o ile wogóle ?
- czy jest możliwość, żeby tego modułu nie było w samochodzie a moduł nawigacji byłby zaimplementowany w stacji Kenwood DDX6029 ? (chyba mało prawdopodobne)
Z góry dziękuję wszystkim za jakiekolwiek sugestie i pomoc.
Mariusz