Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 18

Temat: Kenwood DDX6029 + KNA-G520 w Alfie 159. Pewien problem...

Użytkownik Znawca Avatar mariuszoles
    Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie Kenwood DDX6029 + KNA-G520 w Alfie 159. Pewien problem...

Kupiłem w ubiegłym tygodniu Alfę 159. Samochód sprowadziłem sobie z Belgii. Zamontowany jest w niej niefabryczny zestaw multimedialny Kenwood DDX6029. Aktualnie to ustrojstwo jest w naprawie u elektronika, bo jest problem z napędem DVD, ale nie w tym rzecz. Chodzi o to, że urządzenie to wyposażone jest w nawigację Garmin. Nawigacja działa na 100% ponieważ sprawdzałem to, łapie fixa itp. Mapy Polski są wprawdzie jedynie "obrysowe" ale też nie w tym rzecz. Doczytałem się na stronie Kenwooda, że model ten, by był wyposażony w nawigację musi posiadać zewnętrzny moduł GPS - Kenwood KNA-G520 - taki jest podany na stronie Kenwooda jako kompatybilny. Problem polega na tym, że za cholerkę nie mogę dojść, w którym miejscu jakiś belgijski fachowiec zamontował to urządzenie Szukałem po różnych forach internetowych - ludzie piszą, że to może być w bagażniku gdzieś, pod przednimi siedzeniami, w schowku... Niestety w moim przypadku tego w wymienionych miejscach nie ma. Grzebałem w dziurze po radiu (aktualnie chcąc nie chcąc jeżdżę z tą dziurą do czasu wyjaśnienia co z radiem ) i tam też nie mogę nigdzie namacać tego modułu...

Zlokalizowanie tego urządzenia byłoby dla mnie dosyć ważne z tego względu, że jest to potrzebne do aktualizacji firmware i map. W module tym jest wtyczka usb oraz slot na karty pamięci jak udało mi się wyszukać w necie. Niestety w moim aucie nie został chyba wyprowadzony kabel usb. W każdym razie w schowku go nie ma :/ Nie wiem, gdzie jeszcze może być.

W związku z tym moje pytania:
    - czy ktoś ma pomysł, gdzie może być zamontowany moduł nawigacji ? Sądzę, że mimo wszystko jest to jakieś dosyć dostępne miejsce, choćby ze względu na wtyczkę usb i slot kart SD.
    - czy ktoś ma pomysł, gdzie ewentualnie mógł zostać wyprowadzony kabel usb, o ile wogóle ?
    - czy jest możliwość, żeby tego modułu nie było w samochodzie a moduł nawigacji byłby zaimplementowany w stacji Kenwood DDX6029 ? (chyba mało prawdopodobne)

Z góry dziękuję wszystkim za jakiekolwiek sugestie i pomoc.

Mariusz

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    a159 2,4 SW QT

Domyślnie

może podłokietnik, lub gdzieś za lampkami w podsufitce ??

Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

W podłokietniku nie ma na pewno nic. Chyba, że znalazłoby się po ściągnięciu plastikowej obudowy wnętrza, ale szczerze wątpię. Na podsufitce to też chyba raczej nie, bo urządzenie nie jest wcale takie małe. To jest kostka grubości ok. 3-3,5 cm o przekątnej ok. 12 cm.

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    W-wa
    Auto
    a159 2,4 SW QT

Domyślnie

a może pod zaślepką filtra kabinowego w schowku pasażera?

Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

Szczerze mówiąc zastanawiałem się nad tym miejscem. Już miałem się dobrać do tej zaślepki ale pomyślałem, że tam nie ma tyle miejsca. Chyba, że się mylę ? Sprawdzę to sobie dzisiaj po południu.

Użytkownik Dwusuwowiec Avatar Dzixon
    Mieszka w
    Oseredek / Affoltern a A
    Auto
    Giulia Veloce

Domyślnie

no mi sie wydaje ze najprostrzym sposobem bedzie dokupic drugi modul i zainstalujesz gdzie ci bedzie pasowalo...... belgusow nie zbadasz moze wsadzili gdzies pod kokpit i uciekl kabel ciezko okreslic......

Użytkownik Świeżak Avatar Savak
    Mieszka w
    okolice Poznania
    Auto
    AR 159 1.9 JTDM 16V - była, AR156 2.5 V6

Domyślnie

Pod zaślepką filtra kabinowego nie ma na pewno chyba, że nie masz filtra...

Użytkownik Rowerzysta Avatar Airen
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    Była: Alfa Romeo 159SW marrone luci di bosco/Jest: Alfa Romeo Stelvio

Domyślnie

Cytat Napisał Dzixon Zobacz post
    no mi sie wydaje ze najprostrzym sposobem bedzie dokupic drugi modul i zainstalujesz gdzie ci bedzie pasowalo...... belgusow nie zbadasz moze wsadzili gdzies pod kokpit i uciekl kabel ciezko okreslic......
    Chyba lepiej poszukać, zwłaszcza że cena tego pudełka + mapy jest imponująca:
    https://www.megamedia.pl/jadnostka-c...php?negocjuj=1

Użytkownik Romeo Avatar grzdylu
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    GTV 3,0 V6

Domyślnie

nie da się dojść "po kablach" przecież ten moduł musi być w miejscu w miarę dostępnym (chociażby po to żeby włożyć nowe mapy) więc nie sądzę, że ten kto montował ten moduł demontował przez to cały kokpit...może moduł jest w bagażniku w miejscu np. zmieniarki?

Auto
    Porsche Panamera 4S

Domyślnie

W miejscu zmieniarki nie ma. Chodzi o tę zaślepkę po lewej stronie ? Otworzyłem, nic tam nie ma. Wsadziłem nawet rękę żeby pomacać co jest w pobliżu, ale nie ma. Wydaje mi się, że kupowanie nowego modułu nawigacji nie jest najlepszym pomysłem, skoro już jeden taki sam mam Kwestia znalezienia. To wolę już jechać do jakiegoś serwisu żeby mi to znaleźli. W schowku pod zaślepką nie ma. Filtr oczywiście mam, nawet wymieniany był w zeszłym tygodniu.

Jeżeli chodzi o kable. Wydaje mi się, że one idą gdzieś pod podłogę. Tak przynajmniej to wygląda - teraz mogę tam popatrzeć bo nie mam radia (jest w naprawie). Ale pod siedzeniem nie ma za cholerę. No chyba, że z latarką jeszcze popatrzę. Kable tam jakieś idą, ale to pewnie kable od głośników.