Strona 4 z 9 PierwszyPierwszy 123456789 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 31 do 40 z 81

Temat: hak holowniczy

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Bielsko-Biała
    Auto
    Od 04.2021 159 SW 2.0 jtdm+, WCZEŚNIEJ; 159 2.2 JTS , 159 1.9 jtdm 8v, soft @sdero

Domyślnie

Mega! właśnie o to mi chodziło, dzięki wielkie!

Cytat Napisał Tomekkk Zobacz post
    Zgodnie z prośbą wrzucam fotki. Sorki za jakość i brudne auto, ale robione telefonem na szybko wracając z pracy. Na zdjęciu gniazdo jest kiepsko widoczne ze względu na słabą jakość - jak się przyjrzeć to jest umieszczone po lewej stronie przy samym zaczepie kuli skierowane pionowo w dół - tzn. wtyczkę od przyczepy wpinamy pionowo do góry. Nie jest to najbardziej wygodne rozwiązanie, bo trzeba się nauczyć "trafiać" wtyczką w gniazdo, ale mając wprawę to żaden problem. Ja przyczepę ciągam Alfą okazjonalnie, częściem korzystam z rodziców Stilo do ciągania motoru, więc dla mnie kwestia estetyki była ponad praktycznością.

Wydaje mi się, że u mnie wygląda to bardziej estetycznie niż u kolegi powyżej - dużo mniej widoczne, że w aucie jest hak po wypięciu kuli

Użytkownik Świeżak Avatar jarek845693
    Mieszka w
    GLIWICE
    Auto
    AR 159 1.9JTD 8V 2007r.

Domyślnie

U mnie to tak wygląda [emoji14]

Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Znawca Avatar duke75
    Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto
    AR Giulia Super; AR Tonale PHEV; Spider 916 3.0 V6, GTV 3.2 V6 "La Regina"

Domyślnie

Szczerze! Słabo to wygląda. Tego chciałbym uniknąć.

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Tomekkk Zobacz post
    Zgodnie z prośbą wrzucam fotki. Sorki za jakość i brudne auto, ale robione telefonem na szybko wracając z pracy. Na zdjęciu gniazdo jest kiepsko widoczne ze względu na słabą jakość - jak się przyjrzeć to jest umieszczone po lewej stronie przy samym zaczepie kuli skierowane pionowo w dół - tzn. wtyczkę od przyczepy wpinamy pionowo do góry. Nie jest to najbardziej wygodne rozwiązanie, bo trzeba się nauczyć "trafiać" wtyczką w gniazdo, ale mając wprawę to żaden problem. Ja przyczepę ciągam Alfą okazjonalnie, częściem korzystam z rodziców Stilo do ciągania motoru, więc dla mnie kwestia estetyki była ponad praktycznością.

Wydaje mi się, że u mnie wygląda to bardziej estetycznie niż u kolegi powyżej - dużo mniej widoczne, że w aucie jest hak po wypięciu kuli

To wygląda OK. Umówiłem się jutro w firmie Auto-Mont w Krakowie. Będę celował w Westfalię.
    Aha, facet coś mówił o module równoległym i dedykowanym (cena 150 i 700 zł). Sugerował równoległy. Co Wy na to?
    Ostatnio edytowane przez duke75 ; 15-07-2016 o 12:12

Użytkownik Świeżak Avatar jarek845693
    Mieszka w
    GLIWICE
    Auto
    AR 159 1.9JTD 8V 2007r.

Domyślnie

Tak już kupiłem samochód, nic na to nie poradzę. Hak był montowany w ASO...

Użytkownik Rowerzysta Avatar Tomekkk
    Mieszka w
    Warszawa
    Auto
    159 SW 1,9JTDm Q-Tronic

Domyślnie

Cytat Napisał duke75 Zobacz post
    Szczerze! Słabo to wygląda. Tego chciałbym uniknąć.

- - - Updated - - -

To wygląda OK. Umówiłem się jutro w firmie Auto-Mont w Krakowie. Będę celował w Westfalię.
    Aha, facet coś mówił o module równoległym i dedykowanym (cena 150 i 700 zł). Sugerował równoległy. Co Wy na to?
    Tylko pamiętaj umawiając się na Westfalię, aby poprosić ich o zmianę lokalizacji gniazda i schowanie pod zderzakiem. Oryginalnie gniazdo w Westfalii jest na wierzchu i nie do końca ładnie to wygląda. Trzeba obciąć oryginalne mocowanie gniazda przy zaczepie kuli i przyspawać do głównej belki haka pionowo w dół, żeby je ładnie schować pod zderzakiem. Żadnych odpływów wody z klapy w tym miejscu akurat nie ma, więc nie ma z tym żadnego problemu. W innym wypadku będzie mocno widoczne gniazdo mimo wypięcia kuli ( tak jak tutaj: http://i26.tinypic.com/10p3xjm.jpg )

Co do modułu to jeżeli płacisz tą samą kwotę za montaż to wystarczy wiązka z modułem uniwersalnym za 150zł. Od dedykowanego różni się tym, że trzeba przeciąć i polutować kilka przewodów. W przypadku dedykowanego masz wszystko przygotowane do kostek w aucie. Moim zdaniem nie ma co przepłacać za dedykowaną wiązkę, jeżeli kwota za usługę montażu tak czy siak będzie taka sama.

Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto

Domyślnie

Cytat Napisał jarek845693 Zobacz post
    Tak już kupiłem samochód, nic na to nie poradzę. Hak był montowany w ASO...
    Wiadomo, darewanemu koniowi...

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Auto
    Alfa Romeo 159 , 2.4 JTDm 210 KM

Domyślnie

Witam serdecznie.
    Dorwalem ostatnio hak ori z westfali z wiazk i modulem. No to se mowie zamontuje i teraz juz wiem co mieliscie na mysli ze latwo nie ma. No ale coz dziury powiertane hak juz wisi a nie bawem bede robil jakas wydumke z chowanym gniazdem poniewaz nie usmiecha mi sie jego widok jak sciagne hak.Pozdrowionka

Użytkownik Znawca
    Mieszka w
    Wolsztyn
    Auto
    159 SW 2.4 JTD Q-Tronic

Domyślnie

Witam
    Odgrzeje temat, czy do haka westfalii trzeba robić jakieś nawiercenia we wzdłużnicach żeby go zamocować? Kupował ktoś z was automatyczny hak firmy steinhof?

Mieszka w
    Kłaj/Kraków
    Auto

Domyślnie

Jedyny fajny hak, którego nie widać to Westfalia ale koszt OK. 2000. Polski Steinhof jest polowe tańszy ale nie pasuje do alfy ja chyba odpuszczam. Namówię teścia na Freemonta to zamontujemy hak

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Tarnów
    Auto
    AR 159 2.4 JTDM 20 V 200 KM 400 Nm 2006r

Domyślnie

Witam,
    nie wiem jak przy Westfalii ale przy montażu mojego haka, automat Steinhof właśnie trzeba było wiercić w podłużnicach... Kupowałem na adamot pl. gniazdo jest widoczne po wypięciu i zderzak był lekko podcinany, ale z estetyką wygrała praktyczność... Kupowałem od razu platformę na rowery, często korzystam i bardzo sobie chwalę.