U mnie to tak wygląda [emoji14]
Wysłane z mojego SM-G388F przy użyciu Tapatalka
Ostatnio edytowane przez duke75 ; 15-07-2016 o 12:12
Tak już kupiłem samochód, nic na to nie poradzę. Hak był montowany w ASO...
Tylko pamiętaj umawiając się na Westfalię, aby poprosić ich o zmianę lokalizacji gniazda i schowanie pod zderzakiem. Oryginalnie gniazdo w Westfalii jest na wierzchu i nie do końca ładnie to wygląda. Trzeba obciąć oryginalne mocowanie gniazda przy zaczepie kuli i przyspawać do głównej belki haka pionowo w dół, żeby je ładnie schować pod zderzakiem. Żadnych odpływów wody z klapy w tym miejscu akurat nie ma, więc nie ma z tym żadnego problemu. W innym wypadku będzie mocno widoczne gniazdo mimo wypięcia kuli ( tak jak tutaj: http://i26.tinypic.com/10p3xjm.jpg )
Co do modułu to jeżeli płacisz tą samą kwotę za montaż to wystarczy wiązka z modułem uniwersalnym za 150zł. Od dedykowanego różni się tym, że trzeba przeciąć i polutować kilka przewodów. W przypadku dedykowanego masz wszystko przygotowane do kostek w aucie. Moim zdaniem nie ma co przepłacać za dedykowaną wiązkę, jeżeli kwota za usługę montażu tak czy siak będzie taka sama.
Witam serdecznie.
Dorwalem ostatnio hak ori z westfali z wiazk i modulem. No to se mowie zamontuje i teraz juz wiem co mieliscie na mysli ze latwo nie ma. No ale coz dziury powiertane hak juz wisi a nie bawem bede robil jakas wydumke z chowanym gniazdem poniewaz nie usmiecha mi sie jego widok jak sciagne hak.Pozdrowionka
Witam
Odgrzeje temat, czy do haka westfalii trzeba robić jakieś nawiercenia we wzdłużnicach żeby go zamocować? Kupował ktoś z was automatyczny hak firmy steinhof?
Jedyny fajny hak, którego nie widać to Westfalia ale koszt OK. 2000. Polski Steinhof jest polowe tańszy ale nie pasuje do alfyja chyba odpuszczam. Namówię teścia na Freemonta to zamontujemy hak
![]()
Witam,
nie wiem jak przy Westfalii ale przy montażu mojego haka, automat Steinhof właśnie trzeba było wiercić w podłużnicach... Kupowałem na adamot pl. gniazdo jest widoczne po wypięciu i zderzak był lekko podcinany, ale z estetyką wygrała praktyczność... Kupowałem od razu platformę na rowery, często korzystam i bardzo sobie chwalę.