Załóż pełną zaślepkę EGR. Wywali na desce kontrolkę silnika, ale można z tym jeździć, a auto nie przejdzie w tryb awaryjny. Można tak jeździć bez szkody dla silnika.
Załóż pełną zaślepkę EGR. Wywali na desce kontrolkę silnika, ale można z tym jeździć, a auto nie przejdzie w tryb awaryjny. Można tak jeździć bez szkody dla silnika.
Chip tuning, EGR off , DPF off, SCR off, Lambda off , modyfikacja dawki startowej oraz inne.
Więcej informacji: www.conmir.pl, lub Fanpage na FACEBOOK
Trochę o korektach - > Motoblog - wpływ korekt pod obciążeniem
Trochę o DPF - > Motoblog - co warto wiedzieć o DPF
Panie i Panowie mam pytanie, a mianowicie czytałem i pytałem ale nie uzyskałem jednoznacznej odpowiedzi. Posiadam kolektor plastikowy silnik 1.9 jtdm, wydaje mi się że najlepszą opcją będzie zmiana na ten z modelu 156, ale do rzeczy czy ktoś jest mi w stanie powiedzieć najlepiej z autopsji czy mogę wyjąc kolektor bez rozpinania rozrządu ? Jeśli tak to w jaki sposób ? ( dochodziły mnie słuchy ze podobno da się to zrobić ale nikt nie powiedział mi dokładnie jak ).
300 razem z demontazem kolektora? Ja pytalem w ASO. Zawolali 3kpln razem w wymiana rozrzadu oczywiscie...
3 tys zł to chyba za nowy kolektor ssący i za nowy rozrząd, może o to im chodziło?
Chodziło o usuniecie klap z obecnego i przy okazji wymianę rozrządu. Bo zdjęcie kolektora wiąże się z demontazem paska. Szacowany czas operacji 6-7h.
Wysłane z mojego SM-G350 przy użyciu Tapatalka
Tu jest pokazane jak można zdjąć pompę wysokiego ciśnienia, która blokuje kolektor bez rozpinania rozrządu.
http://www.youtube.com/watch?v=L3tH7k8w03A
Drogi warsztat we Wrocławiu bierze 500-600 zł za samą robociznę. Robią to ze zdjęciem paska rozrządu, więc dochodzi koszt paska ~120 zł. Jeśli chciałbyś od razu zmienić kompletny rozrząd to jeszcze parę stówek na części i nowy płyn chłodniczy. Ale w 1000 zł za kompletną usługę powinno się zamknąć. I to już kwota z fakturą VAT i gwarancją. Może z małym hakiem.
3000 zł to chyba cena z drugiej strony Odry.
Najlepiej podjechać do kogoś kto zrobił taką operację w niejednym aucie i nie zdejmuje rozrządu przy tej okazji. Standardowa cena za taką usługę to 300-400 zł. Chyba że rozrząd masz i tak do wymiany i chcesz to załatwić przy okazji.
Ostatnio edytowane przez jahu ; 02-11-2014 o 20:12