Chciałem nakierować dokładnie na urządzenie, które mnie interesuje, licząc na odpowiedź na pytanie, które mnie interesuje
Jest jeszcze ConnectNav+ (nie montowane fabrycznie w 159).
Nie pytam o antenę (tak, wiem że posiada wbudowany wzmacniacz). Pytam o to, czy samo urządzenie ConnectNav posiada wbudowany wzmacniacz FM. Nie wiem czy brać się za wymianę wymienionej już anteny, czy wymianę urządzenia![]()
Ma ktoś na sprzedaż sprawna antenę do 159 z b&m nav, gps, am, FM, tel (polift) ? Bardziej chodzi mi o samą podstawę. Z anteny wychodzą 3 kable. Może zna ktoś jakiś dobry zamiennik który by pasował ?
W wątku jest mowa o bardzo dobrym zamienniku, także trochę chęci w szukaniu. Kupiłem go i wygląda jak oryginała, a cena jest ok, brak tylko części GSM (ale jest ona zbyteczna bo i tak chyba w RP ten system SOS nie działa). Pasuje bez żadnych modyfikacji, a oryginał zabija cenowo. Reanimacja uszkodzonej starej anteny nie ma sensu. Przed montażem nowej warto zabezpieczyć elektronikę (środek w stopce) przed wilgocią, ja posmarowałem grubo smarem silikonowym w żelu. Poniżej masz linka do sklepu, chyba że znajdziesz gdzieś taniej
https://www.natcar.pl/pl/p/ANTENA-AK...-VECTRA-C/3324
No co ty po bluetooth łączysz się ze swoim telefonem poprzez radio i tyle. Antena GSM w tym wypadku do niczego nie służy. Ten zamiennik u mnie działa już dłuższy czas i w końcu wiem, że mam radio FM i nawigację "strzałkową" (chociaż i tak bezużyteczną - brak świeżych map). Moim zdaniem na zewnątrz niczym nie różni się od oryginału, ma idealnie taki sam kształt (pochodzi chyba z tej samej wytłoczki).
Tak nie do końca jest to zgodne z orginałem, orginał ma 3 wtyczki, GPS, FM i GSM, to na zdjęciu ma dwie
Przecież napisałem, że brak części GSM, która w tym wypadku i tak do niczego nie służy, chyba że ktoś ma wbudowany telefon w radiu, ale u mnie on nie występuje. Mam tylko moduł SOS, który i tak by nie działał miałem jakąś kartę sim w module blueme a w menu nie ma opcji telefonu. Sama antena pasuje i zachowuje się idealnie, ale jak ktoś ma ochotę może kupić oryginał za ok. 400zl to jego wola. Ja podalem tylko wariant dla mnie jest ok i jak ktoś go odróżni od oryginału będzie mistrzem.
Ostatnio edytowane przez maroz ; 02-02-2019 o 19:26