olo_84 - dzięki, rozwiązuje to w całości moje wątpliwości :-)
olo_84 - dzięki, rozwiązuje to w całości moje wątpliwości :-)
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
Witam
Ja też ogarnąłem temat i zamontowałem sobie oryginalne czujniki do przodu. Potrzebowałem oczywiście 4 czujników do przodu (nadają się jakiekolwiek z grupy FIAT-a byle weszły w otwór z zderzaku i ładnie wyglądały i moga być proste a nie tylko łanane na kąt 90 stopni), wiązka w zderzak przedni( są dwa rodzaje albo z halogenami lub tylko czujniki) ja zakupiłem używaną i śmiga, centralka tył + przód (trzeba wymienić bo przód nie zaistnieje, brzęczyk przód (wpina sie go tam pod kierownica gdzie są bezpieczniki jest tam jedna jedyna wolna kostka w kolorze białym!!!! Po zamontowaniu robimy włączenie funkcji wyświetlania na panelu wskaźników między licznikiem a obrotomierzem i robimy osiowanie proxy. Wszystko działa i cieszymy się z operacji!!!
Z własnego doświadczenia powiem, że kostka w którą wpina się instalację ze zdrerzaka przedniego od czujników (znajduje się z przodu na podłużnicy z prawej strony) nadaje się do wywalenia, bo styki są utlenione, bo nie jest fabrycznie zabezpieczona korkiem. Ja musiałem ją wywalić i zakupiłem kostkę hermetyczną na 6 pinów (bo tyle idzie tam przewodów) i zamontowałem i wszystko działa jak należy.
Koszt:
1. zderzak przód z otworami na czujniki + malowanie 450zł
2. centralka 100zł
3. brzęczyk 25zł
4. czujniki 4 sztuki 160zł
5. instalacja do czujników 45zł
6. kostka + gniazdo hermetyczne 15zł
7. robota gratis sama przyjemność jak i osiowanie proxy
Pozdrawiam i życzę miłego przerabiania.
Jeżeli ktoś potrzebuje porady proszę pisać na priv lub mrozek_s@interia.pl
Inna sprawa - a co ze styropianami pod zderzakiem? Do wycinania czy nie koliduje z mocowaniami czujników?
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
Wywal te boczne a środkowy zostaw
dziś założyłem czujnik elektromagnetyczny.https://www.youtube.com/embed/twL_UHF8BPM
na razie działa tak:
Witam, ktoś wie jakiego konkretnie producenta wyświetlacz tam pasuje? Chciałbym zmienić wyświetlacz, bo kupiłem czujniki firmy Vertex z tej strony http://allegro.pl/czujniki-parkowani...097380379.html i niestety wyświetlacz jest za szeroki do umieszczenia go w panelu. Generalnie czujniki tej firmy polecam, bo miałem je wcześniej w Focusie i działały bez zarzutu kilka lat.
To jest ten wyświetlacz tylko trzeba go rozebrać z obudowy i potem umieścić w panelu samą płytkę z diodami ale i tak nie wejdzie bez podpiłowania ,jednym słowem rzeźba panie.Też to robiłem ,pilnik w łapę albo nie wiem co dremel czy coś do obróbki plastiku i jazda.Mniejszego wyświetlacza nie dostaniesz
I ja się skusiłem, i zamówiłem czujniki parkowania firmy Conrad, te najprostsze, tylko z głośnikiem.
Kilka słów o instalacji:
Pierwsza czynność to to odpiąć masę z akumulatora, następnie zdemontować tapicerkę prawego nadkola i otworzyć zaślepkę od lamp na klapie. Jak ktoś nie wie jakiego koloru jest przewód od lampy wstecznego to u mnie okazał się on zielony. Jednakoż polecam wyciągnąć moduł żarówek (jest na zatrzaskach i po rozkładzie ścieżek zobaczyć, który pin (a w domyśle dopinany do niego kabel) odpowiada za napięcie +12V na żarówkę wstecznego.
Jak kabel jest zlokalizowany, to odwijamy nieco taśmy z wiązki kabli za tapicerką i szukamy tego przewodu. Następnie wystarczy go troszkę oskórować (potwierdzić multimetrem - test przejścia), dokręcić zasilanie od centralki czujników i zalutować połączenie, na koniec owinąć szkotem. Masę rozwiązałem jak na trzecim zdjęciu: nakrętka na śrubę, owinąć masą gwint, na to podkładka i nakrętka, choć najlepszy byłby konektor oczkowy fi6 mm z dolutowaną masą.
Teraz starannie odmierzamy miejsca do nawiercenia czujników, nawiercamy i wprowadzamy po kolei kable do zderzaka i przeciągamy je na prawo. Najlepiej zrobić sobie około półmetrowy haczyk i przeciągać po kolei kable od otworu do otworu, aż dociągniemy je na prawy róg zderzaka. Trza wejść pod auto i zlokalizować gumową zaślepkę w rogu bagażnika, zaraz przy nadkolu, przebić ją śrubokrętem i poprzeciągać kable do bagażnika. Na drugim zdjęcie widać gdzie śrubokręt wlazł do bagażnika. Ja od środka tej zaślepki już nie widziałem, bo mam całe auto oklejone matami
Zostaje zabezpieczyć kable przed lataniem pod podłogą (ja wykorzystałem trytrytkę i zawiesie prawego tłumika) od środka również należy kable zabezpieczyć przed zsuwaniem się przez zaślepkę. Zapasy kabli dobrze by było pozwijać i pospinać, centralkę umocować, względnie wrzucić luzem (byle nie latała), przykleić głośniczek, podłączyć aku i przetestować system
![]()
Ostatnio edytowane przez Bebok ; 02-07-2015 o 22:56
Przykleiłem wyświetlacz na lusterko (mam nadzieję, że tymczasowo - trochę przewód wystaje z podsufitki obok lusterka, ale nie rzuca się bardzo w oczy) Przy okazji wymieniłem znaczek tylnej klapy na taki z mikrostykiem:
http://allegro.pl/znaczek-tylny-embl...416995063.html
Zmieniłem, bo gdy przebywałem na zewnątrz auta, a klucz był w stacyjce, to wkurzało mnie wchodzenie do środka i otwieranie klapy z podsufitki - teraz śmiga jak tralala- dzięki Konrad!
Myślę nad dołożeniem do alfy sw takiego zestawu czujników w tablicy rejestracyjnej.
http://allegro.pl/czujniki-parkowani...052267478.html
Montował może ktoś takie, albo coś podobnego?
Uda się taki kabel jakoś poprowadzić przez światło od podświetlenia tablicy rejestracyjnej i dalej do bagażnika do światła wstecznego? Nie chce robić żadnych dziur w zderzaku, dlatego szukam takiego rozwiązania