Kupuj śmiało, opona daje radę.
Kupuj śmiało, opona daje radę.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Dębica w swojej klasie to najlepsza opona i ceną bije pozostałe marki na głowę. W czterech autach u mnie w rodzinie wszyscy mają presto, auta robią i krótkie trasy po mieście i długie dystanse po autostradach i z oponami nie ma żadnych problemów czy to przyczepność czy odprowadzanie wody. Hałas też wypada względnie jak na oponę ekonomiczną. Szkoda że nie produkują 19 cali bo w swojej alfie też bym takie kupił pewnie za mniej niż 500 za sztukę a tak musiałem wyłożyć po 600 zł żeby kupić coś sensownego. Polecam ci śmiało te opony![]()
Ja mogę do normalnego (nie sportowego) użytkowania polecić opony dayton touring ,wszystko z nimi ok,a cena bardzo przystępna
Bella Machina..........moja miłość
To ja bym był ciekawy, co możesz doradzić. Szukam opon letnich do 159 TI SW 1.9jtdm 150KM. Na fabryczne felgi w fabrycznym rozmiarze 235/40 R19. Roczne przebiegi to około 25-30k km, jakieś 65-70% to autostrady i drogi krajowe, reszta, to miasto i drogi trzeciej kategorii. Jeśli chodzi o prędkości, to zdarzają się niemieckie autostrady. Co do kasy, to nie chciałbym wydawać "milionów", nie bije rekordów na torze, więc rozsądny kompromis pomiędzy jakością dającą bezpieczeństwo, a budżetem byłby przyjemny. Nie potrzebuje też się fotografować z marką na gumie, więc jestem skory do eksperymentów z bardziej niszowymi markami jeśli są godne zaufania.
Przy okazji dwa pytania około tematu: trochę dają mi po dupie na tych drogach trzeciej kategorii te 19tki, czy jest opcja podniesienia profilu i czy da się tak niewielką zmianę odczuć? a pytanie numer dwa dotyczy używek, są sporo tańsze czasem, gdzie jest diabeł pogrzebany?
jesli chcesz podniesc profil bez zmieniania szerokosci na, mniejsza, ani bez zmieniania felgi to musisz byc pewny ze ci obcierac nie będzie
nie znam sie na alfach [bo w koncu nie kupilem] ale chyba 235/40 19 to nie jest fabryczny rozmiar. tylko juz sporo wyzszy
najpierw jak ogarniemy rozmiary to zastanowię sie nad modelem
Wysłane z mojego Mi 9T Pro przy użyciu Tapatalka
Czarna 159 SW Czarnego http://www.forum.alfaholicy.org/nasz..._czarnego.html
bo co? napisalem chyba.
Ponieważ wprowadzasz w błąd i z właściwych treści zostaje tylko gdybanie i chybanie.
Trzymajmy sie tematu.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
krucjata pod wezwaniem "niezawodnej Alfy" chlop pytal o opony i zmiane profilu a
do+$baliscie sie do rozmiaru standardowej. tragedia sie dzieje. palic heretyka
Cześć
Potwierdzam jakość Dębica Presto HP 2. Woda nie woda trzymają pewnie.
Mam tylko taki dziwny objaw że na zimówkach na postoju lżej kręci mi się kieranicą a na tych dębicach muszę się przyłożyć do kierownicy.... heh tak trzymają. Ktoś zna wytłumaczenie?
(zimówki Michelin 215/55/17 - ładne kwadratowe z szerokim bieżnikiem i mięciutkie wersja skandynawska z miejscem na kolce, a Dębica 215/45/17 - i wąski bieżnik na styku z aswaltem co źle wygląda -225minimum)