Kupiłem wczoraj nowe 225/50/17 Barum bravuris 3 - według mnie super. sa ciche, no i dzisiaj miałem mega hamowanie - chyba nawet abs się nie włączył. Cena 340zł/szt. - dla mnie bomba polecam
Wg oponeo Nokian to klasa premium :-) w każdym bądź razie, zakupiłem dziś ta kasę premium:-) Do Belli jadą Nokiany Zline 225/50/17. Zapłaciłem 471zł za sztukę, co uważam za dobrą cenę. Zobaczymy jak będą się sprawować.
To są zwykłe opony nie run flat, na alfaowner sobie chwalą jako porządne budżetówki zwłaszcza do TI http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...phi-tyres.html. Kupując auto miałem takie gumy ale na wykończeniu więc nie testowałem granic ich przyczepności na suchym i mokrym, generalnie dramatu nie było, są cichsze niż 18 Falkeny FK453 na A3.
Założone w końcu Dunlopy SP Sport Maxx RT 225/50R17 98Y. W aucie zapanowała ciszaPrzejechałem na razie tylko 200km, ale bajka w porównaniu z wysłużonymi Michelinami.
Była już wcześniej dyskusja na ten temat, ale... mógłby ktoś wrzucić fotki AR159 SW na 225/45/17 vs. 225/50/17 ?
Wolałbym 50-tki, ale mogę kupić 45 w dobrej cenie i się zastanawiam, czy warto. Póki co Bella na standardowym zawieszeniu, ale docelowo w tym roku mam zamiar założyć Eibachy.
Ktoś podpowie?
Mam sedana na 225/45/17 może trochę słabo widać no ale jakiś pogląd będziesz miał.
daniell162, bardzo dziękujeKurcze, już teraz nie wiem. Byłem już na nie, a wygląda całkiem fajnie i te przestrzenie w nadkolach nie wyglądają tak źle jak myślałem.
Jakie odczucia? Jakieś negatywne jak przekłamania licznika, za nisko, czy inne o których pisali tu wcześniej?
A ma ktoś może taki setup koło/opona na sprężynach Eibach lub innych o podobnym obniżeniu? Ma być tak docelowo, więc też sporo by mi to pomogło![]()
jak nie zapomne to jutro wrzucę foto z 225/45 r 17
kupiłem ostatnio rainsporty 225/45r17 i z samej opony jestem bardzo zadowolony, natomiast jesli chodzi o profil to jednak mogłem kupić 50-tki zamiast tych 45-tek.
troche po naszych polskich pieknych drogach lubi w koleinie zaszurać mordką, no i przy wjezdzie do garazu trzeba ostroznie by jej " szczęka nie opadła ".
no i jak juz wczesniej wspominałem 45-tki trochę mało pokrywają nadkole, widać dziwną przerwę miedzy oponą, a nadkolem
następnym razem kupie 50tki![]()