Ja polecam wycieraczki Silbak .
Używam w swojej Lancii i jestem bardzo zadowolony
https://www.autosklep24.pl/pl/p/Pior...R-SILBAK/17051
Ja polecam wycieraczki Silbak .
Używam w swojej Lancii i jestem bardzo zadowolony
https://www.autosklep24.pl/pl/p/Pior...R-SILBAK/17051
-------
Autosklep24 zaprasza na zakupy. Dla Forum rabat 10% na hasło "alfaholicy".
W przypadku nagłej potrzeby rozmowy ze sprzedawcą![]()
proszę dzwonić 792 465-368
No coś mnie trafi. Boshe, na początku bajka, po miesiącu jakaś tragedia. Dalej działają cicho, nie przeskakują ale nie zbierają wody...zostawiają miliony drobniutkich smug (choć być może jest ich skupisko na środku szyby) - poprzednie Heynery zostawiały szeroki pas na środku. Nie chce mi się wierzyć, aby wycieraczki same z siebie tak szybko padły, więc zaczynam podejrzewać mechanizm (była mowa o tym w tym wątku). Nagrałem filmik, jak nim ruszam, jednak ciężko mi powiedzieć, czy luz/zakres ruchu jaki mam jest dopuszczalny czy nie (nie miałem wcześniej styczności z pękniętym mechanizmem). Więc czekam na wasze opinie. Tak, wiem, metoda trochę z dupy ale to jakiś początek.
https://www.youtube.com/watch?v=9N0e9zCU6Q8
Moje bosche po miesiącu zaczęły piszczeć w skrajnych położeniach
"Proste są dla szybkich samochodów, zakręty dla szybkich kierowców"
Bosch tak ma że rok i kosz. Chociaż i ja jestem z nich zadowolony.
Ponoć też są podróby i można je kupić na alle... i wtedy kicha.
Ja już od trzech lat kupuje w ASO i na oryginał idzie właśnie Bosch (a w ASO po moich rabatach) jest cena znacznie niższa.
Można też zakupić wycieraczki a Lineaaccessori ale tam są Championy
Polecam przemyć pióra wycieraczek co jakiś czas np. denaturatem tam zbiera się niezly brud, stąd często mimo świeżych wycieraczek smugi na szybie
I to jest dobra porada, bo często albo szyba zasyfiona i wycieraczka nie ma tego jak zebrać, albo wycieraczka brudna. Co do tego, że Bosch po roku do śmietnika, to chyba normalne, nie ma wiecznych wycieraczek... Ja u siebie położę chyba jakąś powłokę hydrofobową, bo mam ten problem, że szyba strasznie szybko się brudzi. W zasadzie co kilka dni mógłbym ją czyścić właśnie denaturatem aby było ok, bo zawsze coś się do niej przyklei.
Spróbuję przeczyścić te pióra, ale jednak bardziej mi to wygląda na walnięty mechanizm. W innych autach tego problemu nie było. Do tego wycieraczka pasażera, na której jest zdecydowanie mniejszy luz z moich obserwacji zbiera dobrze, natomiast kierwcy jednak lata na boki.
U mnie wycieraczki Valeo First (półroczne) przy obecnej pogodzie zaczęły kiepsko zbierać, natomiast tylna chyba Champion wymienione było całe ramię również raczej mazały niż czyściła. Całość gumek potraktowałem denaturatem i ręcznikiem papierowym kilka razy, aż ręcznik stał się czysty. Efekt wycieraczki zaczęły pracować naprawdę skutecznie chociaż dźwięk przednich nadal nie przyjemny, ale potraktuję jeszcze szybę glinką bo szykuję auto do woskowania przed zimą i myślę, że sytuacja się poprawi. Czyszczenie gumek będę teraz stosował częściej (raz w miesiącu), bo naprawdę zbiera się na nich niezły brud, który utrudnia właściwe czyszczenie szyby.
Ostatnio edytowane przez maroz ; 25-10-2016 o 20:50
Ja ze swojej strony mogę polecić mały patent na odświeżenie piór wycieraczek. Po pierwsze przetrzeć alkoholem to je dobrze oczyści, ale jest jeden mankament - ścieramy wtedy warstwę grafitu, którym są powleczone. Można temu zaradzić kupując bardzo miękki ołówek w granicach 10B i natrzeć nim pióra po czyszczeniu. Efekt jest bardzo dobry i wystarcza na 1-2 miesiące. Polecam w przypadku droższych piór wycieraczek z dobrą gumą i oczywiście o ile komuś się chcę to robić ale czas takiego zabiegu to 5 minut.