Odpinasz przewody od świec i zamiast przewodu przykładami kabel od miernika, bynajmniej ja tak robiłem.
Wysłane z mojego SM-N910F przy użyciu Tapatalka
A teraz rozumiem. Druga sprawa pobór prądu robię już bez rozpinana przewodu od świec tak?
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
EGR - OFF
klapki - OUT
DPF - ON
Tak wtedy jeden przewód do plus aku a drugi do świecy tylko nie zapomnij przełączyć miernika i przełożyć przewodu w nim na [A]
No nie do końca, bo jak nie odłączy listwy to będzie mierzyć pobór prądu całej listwy (4 świece) a nie 1.
Pomiar prądu robi się szeregowo. Przewód żółto-zielony do + akumulatora a czerwony najpierw na mierniku przepinasz do złącza opisanego 20A.
Potem przełączasz na mierniku zakres na 20 żółte (prąd stały) a potem przewodem czerwonym kolejno sprawdzasz każdą świecę.
Pomiar robisz przez krótką chwilę, bo każdorazowo załączasz świece i ją grzejesz.
Witam zmierzyłem pobierany prąd przez świecę tak jak radziliście, na pierwszych dwóch od akumulatora ok 10 A na początku i spada na 3 świecy 0 A i na 4 również 10 A czyli 3 świeca walnięta. Przed chwilą zamówiłem 4 beru czekam na paczkę![]()
Co myślicie o świecach żarowych produkcji iskra?
Tylko Beru ... popatrz na porównania na YT
Poprawione
Napisane z komóreczki!
Ostatnio edytowane przez jaboleq ; 22-12-2015 o 21:38
Chyba BeruNGK też jest OK.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Na allegro 4 nowe beru 204 zł z przesyłką. U mnie na miejscu najtaniej 280 zł wymiana w 10 min klucz dynanometryczny od kumpla za 2 piwa ;-)