Witajcie,
jakiś czas temu wymieniłem aku, próbowałem się też podłączać przez bt do kompa, tak po prostu chciałem zerknąć odczyt stanu dpf i takie tam.
Jeżeli dobrze pamiętam to po wymianie akumulatora właśnie zaczął się problem z:
- auto nie mruga światłami po zamknięciu z centralnego (słyszę, że zamyka ale nie ma mrugnięcia światłami jak to było wcześniej),
- nie działa mi otwarcie bagażnika z przycisku na sufitce,
- zegary na środku dekora (stan paliwa, temperatura..) nie spadają na zero po zgaszeniu auta, zostają w miejscu, po włożeniu pilota jadą na zero i do aktualnego stanu,
- godzina i data resetują się po każdym zgaszeniu, ogólnie komputer cały bo średniego spalania nawet nie przeczytam, za każdym odpaleniem liczy od zera, zaś ogólnie przejechane km liczy cały czas.
Miał ktoś kiedyś coś takiego? Gdzie szukać problemu.. i jak go rozwiązać?
Odpinałem akumulator na 10 minut żeby doszło do resetu ogólnego, nic nie dało.
Pilot zamyka, otwiera, opuszcza szyby, otwieranie bagażnika z pilota również działa.. (chociaż jeden pilot wcześniej był do odpalania, przy drugim pokazywało electronic key not recognized, ale drzwi itd. otwierał, a teraz nic nie pokazuje jak go wsadzam, po prostu nie reaguje).
Proszę o wyrozumiałość i dziękuję z góry za odpowiedzi,
nie przeszkadzają te rzeczy w jeździe ale siedzą w głowie, a trwa to już z 2msc i tylko denerwuje![]()
(nie znalazłem nigdzie info na ten temat, nie lubię zakładać nowych tematów..)