Witam jestem nowy na forum i chciałbym się dowiedzieć jak w swojej alfie wymienić Tuleje wahacza z przodu dolne bo na stacji diagnostycznej powiedzieli ze są wyrwane załączam zdjęcie tej tulei
Witam jestem nowy na forum i chciałbym się dowiedzieć jak w swojej alfie wymienić Tuleje wahacza z przodu dolne bo na stacji diagnostycznej powiedzieli ze są wyrwane załączam zdjęcie tej tulei
Bez prasy - nie ma szans
Raz ze musisz mieć prasę dwa wymiana samej tulei ma sens jak wahacz ma przejechane 90-100 tys lub mniej. Innaczej za chwilę zdechnnie sworzen
Wysłane z mojego G8441 przy użyciu Tapatalka
U mnie wymieniłem po raz drugi, a wahacz są nadal OK (czyli 3 na wahaczu za mojej kadencji). Według mnie tuleje wytrzymują ok 40-50kkm, ale za dużo czynników (jakość=firma, poprawność montażu, jakość dróg ) ma na to wpływ i trudno to uogólniać.
A ile was kosztowała wymiana ?![]()
A czym tą tuleje założysz
- - - Updated - - -
Jasne że można walić młotem, ale ryzyko uszkodzenia zbyt duże
Ta tuleja bardzo prosto wchodzi - wystarczą dwa stuknięcia młotkiem przez nasadkę ew. płaski kawałek deski.
Jak będziesz walił młotem bez opamiętania to na pewno jest ryzyko uszkodzenia, ale jak robisz to tak jak powyżej to trzeba się postarać, żeby cokolwiek uszkodzić.
Zakładałem tuleje MOOG i nie używałem do tego prasy.
Jak masz prasę po prostu jest bezpiecznie i pewnie wywierasz nacisk w osi tulei nie ma żadnego ryzyka - po to jest to urządzenie.
Zgadza się młotkiem da radę - ale ryzyko jest uderzenie młotkiem nie zapewnia wywarcia siły w osi tulei.
(Dwa stuknięcia albo młotek ciężki albo tuleja dosyć luźna ale jak nie odpadła to można jeździć)
Pozdrawiam forumowiczów