Mam pytanie do posiadaczy 1.8 MPI. Gdzie znajduje sie filtr paliwa i weglowy filtr oparów paliwa ? Strasznie wali mi paliwem na zewnątrz samochodu ,mam wrażenie że z okolicy tylnych kół. Wycieków pod spodem nie widać.
Mam pytanie do posiadaczy 1.8 MPI. Gdzie znajduje sie filtr paliwa i weglowy filtr oparów paliwa ? Strasznie wali mi paliwem na zewnątrz samochodu ,mam wrażenie że z okolicy tylnych kół. Wycieków pod spodem nie widać.
Ten silnik nie ma osobnego filtra paliwa. Jest zintegrowany w pompie paliwa w formie jakiejś siateczki lub coś w tym stylu. Generalnie nie wymienia się tego.
Wysłane z mojego D5803 przy użyciu Tapatalka
Odstojnik z filtrem węglowym znajduje się za lewym tylnym nadkolem. Nie jestem pewny czy zderzaka nie trzeba odsuwać żeby się do niego dostać.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Lewe tzn. od strony kierowcy ? Bo z okolicy tylnego koła od strony kierowcy jest to najbardziej wyczuwalne.
Tak, po stronie kierowcy. Rozbierz i zobacz, tam biegnie plastikowy wężyk. Może jakimś cudem pękł.
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Tylko ,że w środku nic nie czuć i na zbiorniku nie ma śladów wycieku. Jutro ściągam nadkole i sprawdzaam.
Ja w środku też nic nie czułem. Podnieś kanapę, odkręć taką czarną pokrywę i zobacz czy pompa z góry jest sucha. Daj zapłon i obserwuj czy paliwo gdzieś się nie sączy. Ja to dopiero wtedy zobaczyłem tak małe było to pękniecie, a po nocy odparowało i nie było nigdzie śladu.tam gdzie kółko miałem pękniecie. Chyba jakaś wada fabryczna bo używka była dokładnie w tym samym miejscu pęknięta.
Po prostu ją przekladasz.Mi póki co dziala bez problemu.Gdzie masz to pęknięcie?