No to 500 zł za wyłączenie jednej kontrolki.
można samemu ogarnąć
rozrząd się blokuje dwoma śrubami i nie trzeba go ruszać a samo wywalenie klap banalnie proste.
w otwory po klapach wkręca się śruby i tyle. ja je jeszcze wkleiłem je na uszczelkę w płynie żeby mieć pewność że będzie szczelne i nie wykręci się
Jakie 500! Ktoś musiał by być zdrowo jebniety żeby tyle wołać. Napisze jeszcze raz, nie jest konieczne wyłączenie klap w sofcie, ja miałem nie ruszane w sofcie ponad 3 lata a później waliło błędem bo się aktywator zacinał. Dla mnie wywalenie klap za 900 zł jest chore ale każdy robi jak uważa. Ps. Kiedy ja robiłem przy klapach to na forum pisali że trzeba będzie rozrząd wymieniać a nie jak teraz że blokuje się dzwon pompy HP
Wysłane z mojego F3311 przy użyciu Tapatalka
Noooo wywalenie klap to jeszcze kwestia czy mówimy o 2.4 czy 1.9..... ja tam nie wiem jak się do tego dobrać. Wiem jedynie, że jest przepaść jeśli chodzi o "poziom trudności".
Ja mam 2.4 i ponoć nie jest to łatwe. Zostawiłem auto na cały dzień i tylko to jedno było robione... może to dużo... ale kto bogatemu zabroni?![]()
Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel
"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond
Ja za usunięcie klap w 2.4 jtdm w Krakowie zapłaciłem 750 zł za robociznę plus 70 zł za uszczelkę kolektora, robiłem to przy okazji wymiany rozrządu.
Ostatnio edytowane przez trupek91 ; 25-02-2018 o 17:34
Ja w 2.4JTDm robiłem samemu i koszt wyszedł ok 120-140 zł z uszczelką i wszystkim co potrzebne do zaślepienia . Operacja wykonana bez zwalania rozrządu.
trupek91 koszt 750zl to była robocizna za wymianę rozrządu i usunięcie klap czy tylko za usunięcie klap? matys_91 napiszesz coś więcej na ten temat? Dużo problemów miałeś i jak to zrobiłeś bez zrzucenia rozrządu bo podobno bez tego jest to nie lada wyzwanie?
Wysłane z mojego EVA-L09 przy użyciu Tapatalka
Jedyną możliwą opcją zdjęcia kolektora bez zdejmowania rozrządu w 2.4 jest szlifowanie wzmocnienia na łapie (dzwonie) do której jest przykręcona pompa albo szlifowanie samego kolektora w miejscu w którym się blokuje przy próbie wyciągnięcia Każdy musi rozważyć co woliOgólnie rzecz biorąc czasochłonne zajęcie ale warto
400zł podmianka kolektora i 40zl spawanie otworów po klapkach, usuwanie i czyszczenie samemu.