specjalista z zakresu rekonstrukcji wypadków drogowych i odszkodowań powypadkowych.
Wiec dostałem wycene szkody z Allianz, całe 1500zł :-). Drzwi maja byc naprawiane i szpachlowane. Po rozmowie z konsultantem Allianz twierdzi, że szpachla jest to normalny proces naprawy. Nie chciało mi się z nim rozmawiać bo to nie miało sensu. Mam auto w oryginale i takie chce aby pozostało. Poinformowalem ich tylko, że 15.01 oddaje auto do ASO na naprawę bezgotowkowa.
Wysłane z mojego HUAWEI RIO-L01 przy użyciu Tapatalka
Ta wycena to kpina, ja za delikatnie zarysowane drzwi, bez konieczności szpachlowania dostałem 750zł. Masz rację, oddaj na bezgotowkową naprawę, bierz auto zastępcze niech płacą pozniej 3 razy tyle.
Wycena jest kpiną, ale dlatego że zamienników drzwi do Alfy raczej nie ma. Sami więc widzicie że koszt blach to 6000 zł, więc jak policzymy lakierowanie etc to zbliżamy się do szkody całkowitej....
Gdy Alfa stoi w serwisie gdzie jest Romeo? Szuka części...
No gdzie tam. Wyjdzie poniżej 10 000 zł, a szkoda całkowita w tym wypadku musi przekroczyć 100% wartości pojazdu.
Mój kuzyn ma do oddania 2,4 za 10 tysi...na chodzie.
W 156?Nie no bez jaj. 159 2.4 za 10 tysi to można się tylko domyślać jaki stan auta.
159 2,4 JTDM, 260 kunia, 2007 SW. Jak napisałem ...na chodzie.
156 2,4 to w maju oddałem za 2 tys. Fakt dzwonili jeszcze 2 tygodnie po wygaśnięciu ogłoszenia![]()
Ostatnio edytowane przez quba ; 05-01-2018 o 11:40