Witam,
na forum znalazłem temat jedynie o wyczyszczeniu powyższego. Niestety nie mam narzędzi ani umiejętności aby to zrobić samemu, dlatego pytam czy wymieniać jeśli od momentu wyskoczenia błędu autko jeździ jak wcześniej? Jakieś 2 tygodnie temu wyskoczył mi "check engine" samochód stracił moc więc podjechałem do serwisu. Powiedziano mi, że to regulator ciśnienia paliwa na pompie. Na drugi dzień bład znikł i od tego czasu autko jeździ bez problemu. Koszt nie mały, a pojawiły mi się nieprzewidziane wydatki i pytanie do was czy jeśli nie wymienie już to nie zaszkodze alfie jeszcze bardziej? Nie twierdze, że będę jeździł aż nie padnie ponownie, ale chciałbym poczekać jeszcze z miesiąc. Mogę tylko dodać, że błąd ten wyskoczył kilkadziesiąt minut po zatankowaniu pierwszy raz Vervy na Orlenie. Wątpie aby poprzedni właściciel, dusigrosz na niej jeździł [nie wiem bo samochód mam od miesiąca]. Robie nią co drugi dzień kilkanaście km po mieście, a raz, dwa w tygodniu zrobie 100 km w trasie. Byłbym wdzięczny za poradę w tej kwestii.