Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 13

Temat: Kod lakieru Alfa 159

Użytkownik Maniak resoraków
    Auto
    ALFA ROMEO 159 SW 1.9 JTD 150KM

Domyślnie Kod lakieru Alfa 159

Witam. Mam pewien problem ponieważ potrzebuje kupić zderzak do mojej alfy ale mam problem ze znalezieniem pod kolor. Potrzebuje koloru 565, facet wysłał mi zdjęcia zderzaka na oko wyglada tak samo stąd moje pytanie czy w alfach występował tylko ten jeden kolor srebny 565?

Użytkownik Romeo Avatar serath
    Mieszka w
    ZG
    Auto
    AR 159SW 1.9JTDm

Domyślnie

Masz kilka wizualnie podpadających pod "srebrny" (a handlarze raczej z tym będą mieć problem): http://www2.alfaromeo.pl/katalogi/al...log_ogolny.pdf
    "Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."

Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
    Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    159SW 16V 150KM, Mercedes Vito

Domyślnie

Niestety lepiej oglądać. Ja mam ten sam lakier i tez kupowałem zderzak. Raz pojechałem po jeden zderzak, który był idealny i pod kolor, tak wyglądało na zdjęciach. Na miejscu okazało się, ze to 651.

Wysłane z mojego HUAWEI GRA-L09 przy użyciu Tapatalka

Użytkownik Rowerzysta Avatar Moyset
    Mieszka w
    Lutcza, między Rzeszowem a Sanokiem
    Auto
    AR 155 2.0 TS 8V, AR Mito 1.4 TB 120KM

Domyślnie

Ja tego nie rozumiem, jak handlarz może nie wiedzieć jaki kolor sprzedaje. Lakier 565 Argento Alfa - jedyny srebrny w palecie. Trzy pozostałe to szare. Nie wiedzą z jakiego auta je rwali? Jak gość ma problem i nie wie jaki jest to znaczy że chyba z dziupli go ma. Polska kraina cudów, eh...

Użytkownik Romeo Avatar serath
    Mieszka w
    ZG
    Auto
    AR 159SW 1.9JTDm

Domyślnie

Cytat Napisał Moyset Zobacz post
    Ja tego nie rozumiem, jak handlarz może nie wiedzieć jaki kolor sprzedaje. Lakier 565 Argento Alfa - jedyny srebrny w palecie. Trzy pozostałe to szare. Nie wiedzą z jakiego auta je rwali? Jak gość ma problem i nie wie jaki jest to znaczy że chyba z dziupli go ma. Polska kraina cudów, eh...
    Niestety często mają w wiadomym miejscu zapisanie sobie oznaczeń lakieru. A to, że jest jeden srebrny a reszta to szara, to wiedzą tylko osoby interesujące się marką.
    Cudem jest jak handlarz potrafi odróżnić srebrny od szarego, a jeszcze większym cudem jak potrafi zidentyfikować różnice pomiędzy odcieniami szarego ;-)
    "Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."

Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
    Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki

Auto

Domyślnie

Wysłał mi naklejki zderzaka, ale nie umiem ich rozszyfrować. Jest odcień 569? Nie mogę takiego znaleźć Kliknij obrazek, aby uzyskać większą wersję

Nazwa:	thumb.jpg
Wyświetleń:	134
Rozmiar:	37.4 KB
ID:	188580

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Niestety Panie, to zdjęcie nic o kolorze nie mówi. 56946 to numer dostawcy. Jak wygląda oznaczenie koloru to zobacz sobie na metalowej plakietce, która jest na klapie bagażnika. Nie pójdę teraz obfocić bo ciemno że aż strach i zimno. Przynajmniej w sedanie jest na klapie, ale w SW chyba też. Mówi też o tym że zrobili go w Ergom Automotive s.p.p, filia w Neapolu. Jest to oryginał bo dostarczają oni plastiki do całej grupy Fiata. Jest to też początek produkcji bo z 21 października 2005 roku. Prawdziwy dziadek
    Ostatnio edytowane przez Moyset ; 18-01-2016 o 20:30

Auto

Domyślnie

Dzięki wielkie za odpowiedź. Masakra, chyba nie znajdę tego zderzaka pod kolor. Tak nawiasem gdyby ktoś miał maskę i zderzak z pdc kod lakieru 565 to biorę od razu

Mieszka w
    Auto

Domyślnie

Wiesz podejrzewam,że ciężko będzie Ci znaleźć, zwłaszcza w stanie nadającym się do założenia. Lepiej kup jak najlepsze elementy i udaj się do lakiernika, odchudzisz kieszonkę, ale będzie jak trzeba. Większość tych zderzaków i masek leży wyszrotowana latami i potem takie truchła sprzedają. Ale to Twój cyrk.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Jelenia Góra
    Auto
    159SW 16V 150KM, Mercedes Vito

Domyślnie

Kupisz, kupisz. W Legnicy jest fajny na tył z pdc Jak przód, to też gdzieś widziałem jak swojego szukałem. Ja po miesiącu znalazłem. Stan powiedzmy, akceptowalny. Nie do końca wg opisu, ale ok. Taki nasz standard