Mam pytanie. Co jaki czas lub przebieg auta trzeba wymienić pasek klinowy. Mój siedzi już ponad 5 lat i zastanawiam się nad jego wymianą. Będę teraz robił rozrząd i przy okazji mógłbym też wymienić ten pasek. Jakiego producenta polecacie?
Mam pytanie. Co jaki czas lub przebieg auta trzeba wymienić pasek klinowy. Mój siedzi już ponad 5 lat i zastanawiam się nad jego wymianą. Będę teraz robił rozrząd i przy okazji mógłbym też wymienić ten pasek. Jakiego producenta polecacie?
Hej
Pasek polecam oryginal, jest o polowe grubszy od zamiennika Contitech. Wymiana z każdym rozrządem bo to koszt znikomy. Sprawdź tez rolki prowadzące bo tez zaczynaja głośniej pracować a tez sa tanie (Ina, dayco).
pozdrawiam![]()
Dzięki Tomek za odpowiedź. Tak też planuje zrobić. Patrzyłem na ceny pasków oryginalnych i cena wyjściowa 245 po rabacie 165 . Zamienniki koło 90 zł. Spora różnica ale ten pasek wymienia się bardzo rzadko i tak jak piszesz wezmę oryginalny. Rozrząd zresztą też zakładam oryginał. Dziwne trochę z tymi rozrządami ale jak się dobrze poszuka to oryginały chodzą taniej jak zamienniki dobre.
Wysłane z mojego YOGA Tablet 2-1050L przy użyciu Tapatalka