Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Temat: Reflektory ksenonowe Alfa 159

Użytkownik Maniak resoraków
    Mieszka w
    Swarzędz
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 jtdm 16V

Domyślnie Reflektory ksenonowe Alfa 159

Witam,
    czy do Alfy 159 z ksenonami jest taka sama lampa jak do alfy bez ksenonów, chciałbym wiedzieć ponieważ mam na oku Alfe z ksenonami ale jeden z nich ma pęknięte i poklejone zaczepy a ja chciałbym wymienić ten reflektor na nowy i nie wiem jakiego muszę szukać.

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał wariiat Zobacz post
    Witam,
    czy do Alfy 159 z ksenonami jest taka sama lampa jak do alfy bez ksenonów, chciałbym wiedzieć ponieważ mam na oku Alfe z ksenonami ale jeden z nich ma pęknięte i poklejone zaczepy a ja chciałbym wymienić ten reflektor na nowy i nie wiem jakiego muszę szukać.
    Jeśli w tej Alfie były oryginalne xenonowe reflektory to szukasz takich reflektorów. Są one inne niż reflektory halogenowe. Dużo droższe. Na rynku wtórnym dobry egzemplarz kosztuje ~700 zł. Nowy od 1500 zł albo nawet więcej.

Moderator Quadrifoglio Verde Avatar magil
    Mieszka w
    LHR
    Auto
    Nuova Bravo, 159

Domyślnie

Kiedyś przyglądałem się zdjęciom tych lamp na Allegro i wyglądały na identyczne, jakby miały pasować plug&play.

Na allegro są używane lampy ksenonowe za ok 400 zł. Większość ma uszkodzone uchwyty
    159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10

Użytkownik Pirat drogowy Avatar oleksy00
    Mieszka w
    Wrocław/Ostrzeszów, Poland
    Auto
    Giulietta QV 280HP/434Nm

Domyślnie

Tył mają inny, bo inne wtyczki ze względu na przetwornice (+ miejsce na jej mocowanie), samopoziowanie, soczewka w ksenonie ma przesłonę elektryczną - podnosi się na długich, obniża na mijania, wybite inne homologacje.

Użytkownik Pasjonat Avatar jahu
    Mieszka w
    Wrocław
    Auto
    Giulia Veloce Q4, GT 1300 Junior (1.75)

Domyślnie

Cytat Napisał magil Zobacz post
    Kiedyś przyglądałem się zdjęciom tych lamp na Allegro i wyglądały na identyczne, jakby miały pasować plug&play.

Na allegro są używane lampy ksenonowe za ok 400 zł. Większość ma uszkodzone uchwyty
    Pasują plug&play, to znaczy jak zdemontujesz reflektor halogenowy to możesz w to miejsce założyć xenon Ale nie można do reflektora halogenowego doczepić przetwornicy i włożyć xenonu. Co najmniej parę osób doposażyło sobie tutaj auto w oryginalne xenony i nie była to operacja jakoś specjalnie skomplikowana.

Nie da się ich pomylić (halogenowego vs xenonowego) – przetwornica jest częścią reflektora xenonowego (tzn. można ją zdemontować, ale sprzedaje się w komplecie z reflektorem) i jest doskonale widoczna.

Ja kupiłem komplet za 2500 zł. Ale były to nowe i była to wyprzedaż magazynu. Wszystkie lampy używane w cenach 1000 zł za komplet były podejrzane. Sam później sprzedałem sprawny komplet z lekko pękniętą obudową i uchwytem w jednym reflektorze za 800 zł. I poszedł bardzo szybko. Więc to mówi o tym co się sprzedaje za 400 zł/sztukę.
    Ostatnio edytowane przez jahu ; 22-06-2015 o 12:52