Strona 7 z 20 PierwszyPierwszy 1234567891011121314151617 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 194

Temat: Dołożenie Blue&Me - UDAŁO SIĘ!

Użytkownik Quadrifoglio Verde Avatar epsonix
    Auto
    Giulia'18, Tonale'23, Spider V6'99

Domyślnie

Cytat Napisał Pawelek_S Zobacz post
    A jakoś tak utkwiła mi wypowiedź kogoś z forum ze jak centralka ma gniazdo usb to tylko przez nie można robić aktualizację i wtedy nie ma gniazda w schowku.Możliwe że tak jest ale e oryginale a tu można spróbować podpiąć te 5 kabli do pin 32 i się okaże.Zacznę jak będę miał mikrofon, jak coś to się odezwę na pv żeby tu więcej nie śmiecić .
    Tak, ktoś taką teorie kiedyś wysnuł, może nawet ja ją gdzieś powtórzyłem - myślę jednak że to mogą być domysły tylko. Warto spróbować i tak podłączyć USB, tylko na początek nie kupować gniazda do schowka (no chyba że już kupiłeś), tylko uciąć przedłużacz USB i podpiąć się tak żeby na końcu zostało gniazdo USB. Myślę że nie śmiecimy w temacie, podobne wątpliwości mogą mieć inni którzy myślą o dołożeniu B&M.
    Nawet gdyby nie ruszyło Ci USB, to ja bardzo sobie chwalę obsługę telefonu - głosowe wybieranie nie działa super (czasem nie rozumie komendy dobrze), ale w razie czego jest jeszcze wybieranie z klawiszy na kierownicy i wyświetlani kontaktów/historii na wyświetlaczu licznika, wyświetlanie dzwoniącego kontaktu/numeru itp - samo to zmieniło drastycznie wygodę telefonowania z auta. Aha B&M ma nimy obsługę SMSów, ale bymna to nie liczył - nikomu ze znajomych kto ma B&M to nie działa.

W Giulietcie żony mam Dension Gateway BT Lite Co z tego że można podpiąć USB, można streamingować z telefonu muzykę, że można łatwo odbierać rozmowy, do dzwonienia i tak trzeba grzebać po telefonie. Jakość dźwięku też jest taka sobie. W każdym razie do rozmów wolę B&M w 159.

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Ja np jestem zachwycony wybieraniem głosowym, bardzo rzadko się myli. Szpan przed znajomymi, że głowa mała
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał AirAjti Zobacz post
    Ja np jestem zachwycony wybieraniem głosowym, bardzo rzadko się myli. Szpan przed znajomymi, że głowa mała
    No a u mnie czasem jakby nie słyszy lub nie rozumie komend, bo dopytuje, czasem też totalnie z d..y wynajduje kontakt, choć akurat te kontakty które mnie najbardziej interesują (żona, rodzina) są wybierane OK. Nie wiem, może sprawa mikrofonu - u mnie jest od Fiata 500, może jest inny poziom sygnału? Tak jak napisałem jestem zadowolony, fajny i przydatny bajer, choć lepiej byłoby gdyby działał na 100% a nie 95%.

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

Zobaczymy ,mikrofon za 15 złotych z całą lampką dorwałem z grande punto-może podejdzie bo z wyglądu taki sam a gniazdo usb dostałem za free z a 159 od jednego gościa co nie kumał chyba co to

Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Ja tam żałuję trochę, że nie pociągnąłem zwykłego kabla, żeby sobie dyndał... teraz mi leży ogromna kostka w schowku, a kupienie dedykowanej zaślepki z mocowaniem na port USB to trochę nieopłacalna sprawa- schowek cały trzeba kupić za minimum 50zł, a po drugie ta zaślepka pod port powoduje, że sam schowek staje się kapkę mniejszy (wszystko jest przesunięte w stronę drzwiczek, bo przed filtrem musi się zmieścić jeszcze USB). Tak mi się przynajmniej wydaje jak patrzę na zdjęcia.

Poza tym pendrivie w oryginale sterczy niefajnie w schowku przez do schowek nie tyle się zmniejsza co po prostu staje się mniej "ustawny".

Takie tam problemy I-go świata

Ale sobie tak myślę, że wcisnę ten port w tunel gdzieś i puszcze tylko ten kabel przedłużkę USB. Oooo I to jest myśl.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

Użytkownik Dwusuwowiec
    Mieszka w
    Lędziny
    Auto
    AR 159 2,4 Q-tronic

Domyślnie

możesz kupić mini pena
    Ostatnio edytowane przez DaKaSC ; 10-03-2016 o 20:39

Mieszka w
    Lubin
    Auto

Domyślnie

O, też pomysł

Użytkownik Rowerzysta
    Mieszka w
    Białystok
    Auto
    1.9 150KM

Domyślnie

Dobra chłopaki i dziewczynki, wsadziłem to coś do auta ale nie podpiąłem mikrofonu bo święta idą i koleżanka małżonka dała mi inne zadania.Na tą chwilę nic się nie dzieje oprócz wiadomości w jez, angielskim "brak wiadomości" po naciśnięciu przycisku z trzema kreskami w kierownicy z lewej strony. Oczywiście miga licznik.
    Centralkę mam niby bez media p. bo jest na niej bezpośrednio usb a podpiąłem te 3 kable zgodnie ze schematem czyli :
    piny z wtyku 32pin 5,22,21 do mini iso 1,2,3.Może trzeba inną opcję ? Ogólnie nie wiem jak to dalej ugryźć. Pomoże ktoś?

Może epsonix ?

Ps. osiowanie nie udane hasło - " konfiguracja nieobsługiwana przez system"
    Ostatnio edytowane przez Pawelek_S ; 24-03-2016 o 18:03

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Świeradów Zdrój
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM Distinctive

Domyślnie

Witam. Mam małe pytanie odnośnie B&M. W aucie mam zamontowane starszy typ radia SRC zamiast MUTE. Czy przez to radio moduł B&m może nie działać. Miga licznik,brak podświetlenia usb w schowku,nie mogę połączyć się z modułem przez FES,Mes

Auto

Domyślnie

Cytat Napisał Triboll Zobacz post
    Witam. Mam małe pytanie odnośnie B&M. W aucie mam zamontowane starszy typ radia SRC zamiast MUTE. Czy przez to radio moduł B&m może nie działać. Miga licznik,brak podświetlenia usb w schowku,nie mogę połączyć się z modułem przez FES,Mes
    Może dałbyś komplet informacji. Rozumiem że dokładałeś moduł, tak? Miałeś instalacje? Jaki moduł kupiłeś (numer) - dobierałes do swojego radia?
    Ktoś pisał że bylejaki moduł B&M połączy się przez CAN z MESem (próbował pierwszy lepszy chyba od Fiata 500 w 159), inna sprawa czy będzie współpracował z radiem/Body Compem - pewnie nie, albo częściowo niewłaściwie.
    Może moduł walnięty, albo coś nie tak z kablami. Może moduł np wywalił się podczas próby upgradu softu albo zmiany języka i trzebaby go jakoś ożywić (próba upgradu może się uda, bo wysyłać do kumatego gościa to się pewnie nie opłaca)?

- - - Updated - - -

Cytat Napisał Pawelek_S Zobacz post
    Dobra chłopaki i dziewczynki, wsadziłem to coś do auta ale nie podpiąłem mikrofonu bo święta idą i koleżanka małżonka dała mi inne zadania.Na tą chwilę nic się nie dzieje oprócz wiadomości w jez, angielskim "brak wiadomości" po naciśnięciu przycisku z trzema kreskami w kierownicy z lewej strony. Oczywiście miga licznik.
    Centralkę mam niby bez media p. bo jest na niej bezpośrednio usb a podpiąłem te 3 kable zgodnie ze schematem czyli :
    piny z wtyku 32pin 5,22,21 do mini iso 1,2,3.Może trzeba inną opcję ? Ogólnie nie wiem jak to dalej ugryźć. Pomoże ktoś?

Może epsonix ?

Ps. osiowanie nie udane hasło - " konfiguracja nieobsługiwana przez system"
    jesli z tej centralki nie ma dźwieku stereo (może potrzebny tylko gdy jest Media Player), to wtedy możliwe że połączenie jest na piny 7,8,9 centralki z pinów 7, 23, 25 radia. Dorób je i zobaczysz czy coś tam dźwiękowo ożyje.

Dziwna sprawa z tym komunikatem z MESa. Masz najnowszą wersję - pytam bo gdzieś chyba czytałm o problemach z obsługa B&M w starszych niż bodajże 2.3.

Jeśli masz stare radio, to ewentualnie sprawdź z nim.

No i oczywiście kabelki dokładnie przeglądnij - ja u siebie np zdołałęm zrobić błąd w podłączeniu USB za pierwszym razem.