Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Temat: Blue&me odtwarzanie przez BT

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159 1.9 JTDM TI

Domyślnie Blue&me odtwarzanie przez BT

Czy jest jakikolwiek sposób by zmusić Blue&Me do odtwarzania muzyki przez bluetooth?
    Wiem, że można kupić transmiter usb z wyjściem aux, ale chciałbym się upewnić czy np po aktualizacji do najnowszej wersji nie pojawi się opcja odtwarzania przez bluetooth.

Użytkownik Ogier
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM DISTINCTIVE +

Domyślnie

Z tego co mi wiadomo nie ma takiej możliwości, musisz szukac innych rozwiązań. Np. zmiana radia na takie z fabrycznym bt

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159 1.9 JTDM TI

Domyślnie

Za 60zl można kupić kabel aux + transmiter bluetooth i nadal cieszyc się ładnym radiem

Użytkownik Ogier
    Auto
    Alfa Romeo 159 1.9 JTDM DISTINCTIVE +

Domyślnie

Co kto lubi, też kiedyś miałem dylemat czy zostać przy ori radiu, ale w końcu podjąłem decyzję o zmianie na stację multimedialną i nie żałuję tego wyboru.

Użytkownik Świeżak
    Auto
    159 1.9 JTDM TI

Domyślnie

Ale tak racjonalnie to prócz odtwarzania przez bluetooth to jakie realne korzyści daje stacja multimedialna (gps od razu dla mnie odpada -> telefon)?

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Znajdz sobie co takie kombajny oferuja, to bedziesz wiedzial jakie korzysci daje stacja multimedialna Sa potezne watki nt chinskich kombajnow oraz tych bardziej renomowanych. Zreszta wystarczy na allegro byle kombajn znalezc i juz bedziesz miec jakis poglad.
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond

Użytkownik Romeo Avatar psylo
    Mieszka w
    Rzeszów
    Auto
    Audi A5 Sportback

Domyślnie

Moja żonka programuje na iOS więc poprosiłem ją, żeby pokombinowała nad bezprzewodowym playerem muzyki dla iPhone. Udało się na szybko przygotować aplikację, która umożliwia przeglądanie utworów i odtwarzanie ich przez bluetooth bezpośrednio na Blue&Me w 159. Problem jest jednak w jakości odtwarzania, dźwięk jest typowo "telefoniczny", płytki i z lekkim szumem w tle. Wygląda na to, że ograniczeniem może być sam standard streamowania. Póki co do ebooków wystarczy, ale muzykę jednak kaleczy.

--edit--
    Mały update. Okazuje się, że Blue&Me wspiera wyłącznie standardowy "telefoniczny" protokół komunikacji (dwukierunkowym) i niestety nie można wykorzystać profilu A2DP do przesyłu muzyki w wysokiej jakości. Bez żadnego dodatkowego sprzętu można więc przygotować jedynie aplikację zapewniającą średnią jakość dźwięku.
    Ostatnio edytowane przez psylo ; 02-10-2014 o 22:28
    Były: Alfa Romeo 159 SW 1.9 JTDm 16V @175KM/374Nm tuned by weloo [galeria na Flickr] | Alfa Romeo 147 1.9 JTD 8V

Użytkownik Jestem NOWY - nie krzyczcie!
    Mieszka w
    Poznań
    Auto
    Giulietta 1.6 JTDm

Domyślnie

Na forum XDA znalazłem temat z instrukcją jak przesłać muzykę przez bluetooth, jak ktoś chce znaleźć temat to wpiszcie w googlach "How to Play Music or Podcasts over Bluetooth on your Car Stereo without A2DP Support"

Użytkownik Fachowiec Avatar AirAjti
    Mieszka w
    Lubin
    Auto
    Była 159 Berlina 2.4JTDm '06... aktualnie Tipo 1.4T-Jet z fabrycznym nadtlenkiem gazu

Domyślnie

Tak, tylko jakość muzyki będzie "telefoniczna".... wiem bo z mojego Samsunga leci dzwonek przez głośniki i nie jest to jakość, która pozwalałaby cieszyć się muzyką
    Poza tym był już ktoś na forum... i bodaj jego żona programistka to jakoś zrobiła, no ale właśnie tylko w jakości "telefonicznej".
    Ostatnio edytowane przez AirAjti ; 11-07-2018 o 09:47
    Powyższy post został napisany przeze mnie i każde słowo dokładnie przemyślałem- jeśli czujesz się obrażony to znaczy, że albo nie rozumiesz co napisałem, albo osiągnąłem swój cel

"We have to love Alfa, it's the law!" - Richard "Hamster" Hammond