Jak widać w pierwszym poście - jednak nie. Z drugiej strony 25pln za 4l z bp?!?!?! Chyba tylko PH to biorą.
Jak widać w pierwszym poście - jednak nie. Z drugiej strony 25pln za 4l z bp?!?!?! Chyba tylko PH to biorą.
Mnie tak straszyli właśnie że tak dużo idzie, na 10 tys km średnio idzie mi 30l płynu, mam spryski reflektorów, także nie tak dużo![]()
Ja nie kupuję tych najtańszych, ale też mało płynu zużywać. Zazwyczaj mam auto elegancko umyte i wycackane łącznie z plastikami, dlatego po deszczu albo trudnym terenie jak mogę to staram się nie jeździć, więc szyba się nie brudzi. Takie zboczenie B-)
A na serio to płynów ze stacji też nie leje, bo to zdzierstwo, a np. z Shella jest zbyt suchy na moje wycieraczki, które potem skrzypią :-/
Wysłane z mojego C6603 przy użyciu Tapatalka
159 1.9 JTDm 16V '06 => 2.2 JTS '07 => 1750 TBi '09 => 3.2 JTS Q4 '06 => 159 2.2 JTS '08, Nuova Bravo 1.4 T-Jet '10
Ale się spinacie z tymi płynami. Na lato nie kupuje żadnego płynu tylko robię sam. Wlewam do 5L baniaka odrobinę płynu do szyb i do naczyń i zalewam do pełna wodą. Taka mikstura świetnie zmywa szyby, jedynie na zimę kupuję gotowca żeby nie zamarzł.
Ja też ma 8 dysz, ale opanowałem na tyle obsługę spryskiwaczy że na ksenon daje tylko wtedy kiedy chcę.
Ja też będę "obroncą" Biedronki i potwierdzę, że u mnie zero problemów ze stanem szyb. Może po prostu trafiła się jakaś lipna partia.
"Alfa comes with a great responsibility, 'cause no kid ever grew up with a picture of Passat on his bedroom wall."
Sprzedam: Logo (przód/tył), dekielki, QV
Polecam: Koce, kocyki, ręcznie robione maskotki
Konkretnie chodzi o to że jak próbujesz krótko przytrzymać manetkę od spryskiwacza to i tak poleci na reflektory. Żeby nie spryskiwało reflektorów za każdym razem gdy chcesz umyć szybę musisz manetkę lekko, ale energicznie szarpnąć do siebie (mniej więcej tak jak się szarpie za struny w gitarze). Kilka takich energicznych szepnięć i można wytrzeć szybę do czysta.
Na pewno coś jest na rzeczy, bo były już w zeszłym roku "doniesienia" o zaciekach po płynie z Biedronki (albo na forum Kosmetykaaut, albo czymś podobnym).