Witam!
Od pewnego czasu wyświetla mi się kontrolka awarii systemu poduszek powietrznych. Dodatkowo wyświetla się komunikat "Airbag connection fail - check handbook" (czy jakoś w tym stylu). Na początku kontrolka gasła po przejechaniu kilku km i w tym dniu był spokój. Pojawiała się czasem na drugi dzień albo po 2 dniach. Czasem pojawiał się w trakcie jazdy. Teraz świeci się zawsze. Wczoraj podłączyłem auto do komputera przez elm327 i fiat ecu scan. Połączyłem się z systemem airbag bez problemu, ale niestety nie udało mi się odczytać kodu błędów. Wyświetla się tylko komunikat "Odczytywanie kodów błędów..." i tyle.Odnośnie parametrów wyświetlają mi się wszystkie (są też poduszki - chyba tylne, gdzie rezystancję pokazuje 0 - może to jest przyczyną?). Nie wiem dlaczego nie mogę odczytać tych kodów. Przeczyściłem połączenia pod fotelami (kierowcy i pasażera). Nic to nie dało. Przeglądnąłem tu na forum kilka tematów i nie potrafię ich odnieść do swojego przypadku. Pasuje też sprawdzić połączenia reszty poduszek, ale nie wiem dokładnie gdzie są. Z góry dziękuję za wszelką pomoc.
Pozdrawiam
Irek z Rzeszowa