Nie wiem co się stało, ale klamka po prostu jest luźna, jakby linka się urwała. Drzwi otwieram poprzez otwarcie szyb z kluczyka i wewnętrzną klamką
Czy dam radę sam wymienić? Znajdę gdzieś jakiś opis?
Nie wiem co się stało, ale klamka po prostu jest luźna, jakby linka się urwała. Drzwi otwieram poprzez otwarcie szyb z kluczyka i wewnętrzną klamką
Czy dam radę sam wymienić? Znajdę gdzieś jakiś opis?
Podejrzewam, że po odkręceniu tapicerki z drzwi do klamki będzie dostpęp, aczkolwiek trzeba będzie się przebic przez mechanizm opuszczania szyby i chyba to będzie największym problemem w tej "operacji", przynajmniej tak było gdy wymieniałem klamkę w focusie rodziców kilka miesięcy temu. I zależy jeszcze co dokładnie się tam stało
Pozdrawiam,
Sebastian.
Moim zdaniem spadła linka z klamki.
Pozdrawiam.
- Rafał
Bez rozbierania się nie obejdzie, poszukaj temat o ściąganiu boczków i do dzieła, reszta sama się rozwiąże.
ostatnio rozkręcałem boczek od pasażera, jest z tym trochę roboty wyciągałem tez szybę. Najważniejsze żebyś miał odpowiednie narzędzia. do demontażu klamki będziesz na pewno potrzebował kluczy oczkowych pionowych bo tam są takie małe otwory tylko na nakrętkę chyba 8 lub 10. do pozostałych rzeczy śrubokręt imbusy torx i 10 oczkowa.
Dopiero dziś wziąłem się za to i okazało się, że linka jest urwana. Jaką i gdzie najlepiej kupić nową?
Czy muszę ją kupić razem z klamką?
http://allegro.pl/show_item.php?item...cf77d00be2ff62
Ostatnio edytowane przez Ariel ; 12-11-2013 o 15:23
Klamka do wersji 1.9 jest taka sama jak do wersji 2.4?
Posiada ktoś opis jak założyć nową klamkę?
Ostatnio edytowane przez Ariel ; 14-11-2013 o 23:29
Kolego mam ten sam problem teraz. Proszę o jakis kontakt do Ciebie albo napisz czy musiałeś kupić nowa linkę czy całą klamkę.
U mnie niestety zdarzyło się to samo. Powiedzcie mi, po zamówieniu klamki trzeba ją lakierować, czy przychodzi już polakierowana?