AR 159 1.9 JTDm 8V '09r.
AR 156 1.9 JTDm 16V '05r. (była)
AR 147 1.9 JTDm 16V '05r. (była)
AR 145 1.4 TS 16V '98r. (była)
Rozumiem, że było już tak jak kupiłes?
"Jeśli celujesz w nic, zawsze trafisz!"
Tak, zauważyłem po miesiącu (sic!) użytkowanianie wiem, jak przeoczyłem to w dniu zakupu.. a jeżdżę nią dwa miesiące..
AR 159 1.9 JTDm 8V '09r.
AR 156 1.9 JTDm 16V '05r. (była)
AR 147 1.9 JTDm 16V '05r. (była)
AR 145 1.4 TS 16V '98r. (była)
Przede wszystkim sprawdź pozostałe szczeliny, tzn. między przednim błotnikiem i przednimi drzwiami i tylnym błotnikiem i tylnymi drzwiami -regulacja jest możliwa, pod warunkiem, że jest na nią miejsce.
Jeśli drzwi o siebie zawadzają, to są zbyt blisko siebie - nie chcesz chyba powiedzieć, że na siebie zachodzą... Jeśli jest to jedynie kwestia złej regulacji, to pozostałe szczeliny muszą być na tyle duże, żeby po przesunięciu przednich/tylnych, drzwi nie uderzały o błotniki. Jeśli tych szczelin nie ma, to nie mam dla Ciebie dobrych wiadomości.
- - - Updated - - -
Czekaj, nie przyjrzałem się dokładnie fotkom - oczywiście, że musisz odsunąć przednie drzwi - regulację masz na zamku, który jest przytwierdzony do słupka - dwie śruby.
mam podobnie, ale bardziej bardziej próbowalbym regulacji na zawiasie drzwi tylnych, żeby weszły w głąb,
przy zamykaniu drzwi prednich uszczelka ugina się na tyle że uderzają w rant drzwi tylnych,
jeżeli przednie trzeszczą na nierównościach to już są za bardzo odsuniete
To wszystko zależy od reszty spasowania - zawiasy nie mają regulacji - żeby je odsunąć trzeba by dać jakąś podkładkę, żeby przysunąć przeszlifować, ale jeśli któryś z tych zabiegów byłby niezbędny, to najpierw należałoby samochód postawić na ramę diagnostyczną.