Witam
Mam pytanko.Macie może jakiś zaufanych ludzi którzy programowo podnoszą moc w Alfce w JTD 105 koni ? Chodzi mi o dość tanie a pewne rozwiązanie i nie mówię tutaj o chiptuningu z hamownią bo w naszych alfkach już nie bardzo się to opłaca.
Witam
Mam pytanko.Macie może jakiś zaufanych ludzi którzy programowo podnoszą moc w Alfce w JTD 105 koni ? Chodzi mi o dość tanie a pewne rozwiązanie i nie mówię tutaj o chiptuningu z hamownią bo w naszych alfkach już nie bardzo się to opłaca.
Kolega chce chipa profi z gwarancją za 200 zł.![]()
Zabawne.
Diagnostyka i ChipTuning JTD, TDI, HDI, HGW... tel: 661-104-166
>>>> Modyfikacje softu także po przesłaniu sterownika <<<<
sam mogę zmontować pudełko przypinane do przepływomierza
jedyne 500 pln
tylko nie sprawdzaj na hamowni, żeby się nie denerwować... :>
Kup boxa - vtech, novitec itp.
z tego co mi wiadomo jak się podniesie moc silnika na komputerze będzie on potrzebował więcej powietrza, benzyny i będzie produkował więcej spalin.
Masz wtedy do wymiany filtr i wydech. Wir w zbiorniku z paliwem to norma... Poza tym taki silnik pewnie będzie się szybciej zużywał, ale tego nie jestem pewien.
Nie wiem jak wy tam te konie dodajecie, ale jeśli dasz samochód na hamownie i chcesz żeby podkręcili ci go na max to na pewno warto zainwestować wcześniej w średnicę wszystkich wejść i wyjśćtj. więcej paliwa, więcej powietrza, a że po takim czymś silnik produkuje więcej spalin i ma wyższą temperaturę to się rozumie samo przez się
Silnik jest zaprojektowany tak żeby działał przy oryginalnej mocy. Jak mu zwiększysz ciśnienie to tylko kwestia czasu jak coś pęknie.
Wnioski z tego wysuwam dwa. Albo to chipowanie jest tylko po to żeby właściciel miał satysfakcję i sobie lepiej wyobraził że jego samochód jest szybszy niż inne, albo polega ono na tym, że komputer przeciąga na biegach za kierowcę(co prowadzi do dużego zużycia).
Chcesz być szybszy? Zamontuj V6. Na siłę może ci się tylko coś zepsuć![]()