Witam. Potrzebuje wykrecic nakretke ze sroby wachacza gornego. Problem w tym ze zjechal sie gwint w nakretce lub srubie i moge sobie caly dzien krecic. Ktos ma jakies pomysly jak to zrobic?? Dospawac kolejnej nakrentki nie moge bo nie mam spawarki;/
Witam. Potrzebuje wykrecic nakretke ze sroby wachacza gornego. Problem w tym ze zjechal sie gwint w nakretce lub srubie i moge sobie caly dzien krecic. Ktos ma jakies pomysly jak to zrobic?? Dospawac kolejnej nakrentki nie moge bo nie mam spawarki;/
Niedawno miałem tak samo na sworzniu wahacza.Skończyło się na nowym wahaczu.Choć stary TRW miał jakieś 12000![]()
niestety wahacz musi zostać.
utnij śrubę i kup nową, albo próbuj w jakiś sposób przeciąć nakrętke jeśli to w niej się zwerwał gwint
Niestety ale w ruch poszla szlifierka :p w sworzniu poszedl gwint:/ teraz podkladki i nowa nakretka a po powrocie z NL nowy wahacz:/
Wysyłane z mojego HTC Vision za pomocą Tapatalk 2
- - - Updated - - -
i teraz sworzeń nie chce wyjść z kolumny ;/ od południa psikam wd 40 i nic ;/ zostawiłem do jutra może się coś ruszy. To samo jest z drążkiem kierowniczym. Nie chce wyjść i nie wiem jak go wybić a muszę to zrobić do wymiany przegubu. Czego najlepiej użyć aby ścisnąć seger w starym przegubie??
Sworzeń jest stożkowy i psikanie nic tu nie pomoże - jeśli nie masz ściągacza to zastosuj tzw. metodę na dwa młotki.
niestety ale ta metoda nie pomaga ;/ jak bez ściągacza w domowych warunkach można rozwiazac ten problem??
ja ostatnio zmieniałem wahacze górne... na 2 młotki, psikadła i inne czary szkoda czasu... bez sciągacza nie ma co podchodzić :/ ja na szczęście pożyczyłem od kolegi mechanika, gdzie bez uszkodzenia gum na sworzniu udało sie powyciągać.
A jakiś ściągacz który można na szybko w domu poskładać z podstawowych narzędzi?? Musze to jutro zrobić bo w sobotę wyjazd do NL