Witam.
Zima sie niby skończyła niby wiosna a mi padł akumulator. Mam założony 50 ah tak jak jest w instrkucji jednak przeglądając strone w necie o doborze akumulatora wyskakuje mi że powinien być 65 ah a wy co radzicie?
Witam.
Zima sie niby skończyła niby wiosna a mi padł akumulator. Mam założony 50 ah tak jak jest w instrkucji jednak przeglądając strone w necie o doborze akumulatora wyskakuje mi że powinien być 65 ah a wy co radzicie?
Akumulator
W zależności od pojemności silnika:
1.6 TS – 50/60 Ah
1.8 TS – 60 Ah
2.0 TS – 60 Ah
2.0 JTS – 60 Ah
2.5 – 70 Ah (należy przymierzyć aku, niektóre są za duże)
GTA – 65 Ah (należy przymierzyć aku, niektóre są za duże)
1.9 JTD – 60 Ah
2.4 JTD – 70 Ah
Witam, takie szybkie pytanieCzy do 147 1.6 TS 105 KM w seryjnym wyposażeniu dobry będzie akumulator VARTA SILVER DYNAMIC 61Ah 600A?
Nawet za dużo ja mam Centra Futura 53Ah auto z klima mam go już ponad 2 lata i jeszcze mnie nie zawiódł
No tak, ale chodzi mi też o prąd rozruchowy. Teraz jest 55Ah 420a i to jest troche mało, czuć przy odpalaniu nie mówiąc w zimę. Czyli jaki byłby optymalny?![]()
Mój ma 540A i nie ma problemu w zimę więc możesz przyjąć to jako dolną granicę lub szukać jeszcze pojemniejszego
A z tym który wymieniłem wcześniej nie byłoby np. problemu z doładowaniem, nie będzie zbyt duży w takim razie?
Będzie miał jeszcze łatwiej odpalić tylko wiadomo - im większy tym droższy