Jak w temacie poszukuje jakiegoś schematu bądz instrukcji jak założyć pasek wielorowkowy w alfa 156 2.0 ts 99r,
szukałem ale nie mogę znaleść nigdzie .
Jak w temacie poszukuje jakiegoś schematu bądz instrukcji jak założyć pasek wielorowkowy w alfa 156 2.0 ts 99r,
szukałem ale nie mogę znaleść nigdzie .
a na opakowaniu nie masz , rozrysowane jak ma isc ?
jeśli pomogłem w jakimś poście nie zapomnij podziękować za niego
"Życie dane jest raz człowiekowi i trzeba przeżyć je tak, by nie płonąć ze wstydu za lata przeżyte bez celu."
Il mio terzo amore Alfa Romeo
Proponuję poszukać na forum linka do eLearn'a, pobrać i wszystkie wymiany/naprawy będą łatwiejsze![]()
Ja stary pasek przeciełem. Zakładałem nowy od góry. Klucz 15 chyba żeby odciągnąć napinacz i zakładasz. Użyłem 3 kluczy aby dostatecznie odciągnąć napinacz. Na pasku powinny być strzałki w ktorym kierunku ma sie poruszać pasek. Przed zdjęciem starego narysowałem sobie bieg paska aby wiedzieć potem jak ma iść nowy. Napinacz odciągasz kluczem w górę stojąc przodem do auta od góry.
Ostatnio edytowane przez FacesOfDeath ; 03-03-2013 o 12:54
jest z klima i bez ,udalo mi sie znalezc
![]()
Wielkie dzięki teraz się wydaje proste
Ja robilem to od góry, ciężko ale się da. Najgorzej jest poluzowac napinacz tak aby mozna bylo pasek załozyc.
ja to przerabiałem w piątek, najlepiej zdjąć koło od strony rolki. Nałożyć na wszystkie rolki tak jak powinno być, zostawić na końcu nałożenie na AC jedna osoba leży pod samochodem i naciąga napinacz tak żeby pasek wszedł na rolkę klimy, chyba że ktoś dysponuje kanałem to zmienia postać rzeczy