Zakładam kupioną półoś, wymieniam obie osłony i razem z nimi smar. Czym wyczyścić pozostałości starego smaru (towot?) i jaki dać nowy, żeby wszystko działało jak trzeba?
Zakładam kupioną półoś, wymieniam obie osłony i razem z nimi smar. Czym wyczyścić pozostałości starego smaru (towot?) i jaki dać nowy, żeby wszystko działało jak trzeba?
Wyczyść ropą tylko potem dobrze wydmuchaj.
Wysłane z mojego GT-I9000
Daj smar grafitowy.
Nie rozbieraj przegubu na czynniki pierwsze,nie wyjmuj kulek. Często zdaża sie że później szybko lecą po takiej operacji. Tylko wymyj i "nakituj" nowego smaru.
MM Garage - Naprawy, wymiany. Sprzęgła, rozrządy, hamulce, zawias... dłubie bo lubie.
https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=hl
Z AR było: 156 Pussy Wagon 1.9 JTD 115KM / 146 1.7 16V Boxer
Nie mam zamiaru całkiem rozbierać - wyjmę tylko półoś o ile wyjdzie w miarę łatwo i chcę pozbyć się starego smaru, wymyć do czysta albo prawie czysta i napakować nowego smaru.
Czyli jak mówicie - czyścić ropą (wykąpać przegub w jakiejś bańce?) i potem grafitowy smar. Co seryjnie jest dawane, też grafit czy towot?
- - - Updated - - -
Mały update - do przegubów smar molibdenowy - żaden inny![]()
Dokładnie, molibdenowy. Są w sprzedaży nawet w Polmozbytach małe tubki specjalnie do przegubów. Typowym grafitowym to można np. siodło w ciągniku nasmarować![]()
Ostatnio edytowane przez michal_lc4 ; 19-01-2013 o 19:35
MM Garage - Naprawy, wymiany. Sprzęgła, rozrządy, hamulce, zawias... dłubie bo lubie.
https://web.facebook.com/MM-Garage-1003360043043536/?ref=hl
Z AR było: 156 Pussy Wagon 1.9 JTD 115KM / 146 1.7 16V Boxer
Albo idź do Inter Carsu i poprosi o smar do przegubów Febiegoi napewno dadzą Ci taki jaki potrzebujesz
przeguby fajnie smaruje smar grafitowy od K2 bit.ly/3947_smar_grafitowy
Wszyscy producenci nakazują ażeby nie przemywać przegubów żadnymi zmywaczami. Np ropa pozostawia powłokę tłustą i smar nie może się dobrze przyczepiać do powierzchni a jeszcze większy błąd rozbierać na części pierwsze. Kulki są ułożone do danego miejsca. Najlepiej wydłubać stary smar do maksa i wepchnąć nowego.