Olej raczej nic nie ma do "masła".
Maź powstaje:
-bo silnik nie dogrzany tu bym sprawdził termostat
-złe odpowietrzenie silnika tu bym sprawdził odmę.
Olej raczej nic nie ma do "masła".
Maź powstaje:
-bo silnik nie dogrzany tu bym sprawdził termostat
-złe odpowietrzenie silnika tu bym sprawdził odmę.
Moja Bella
ja również uważam że olej nie ma zbyt dużego wpływu na masełko. Sam mam wlany Motul 10W40, auto teraz robi tylko krótkie odcinki i masełko się zdaża pod korkiem, delikatny nalot ale jednak, po dłuższym odcinku nie ma śladu. Jak jest wlany ciulowy olej to może masło jest większe, nie wiem nie leje Mobila i tym podobnych. Ja bym przegonił Alfę na jakimś dłuższym odcinku np jakieś 50km, przedmuchaj przy okazji pajęczyny z tłumika i wtedy zobacz co się dzieje, jaki jest poziom chłodziwa. Jak wtedy ubędzie płynu i będzie masło to MOŻE być UPG, jeśli ubędzie Ci płynu a masła nie będzie to masz gdzieś wyciek a masło jest skutkiem krótkich odcinków.
Aha to że nie ma oleju w chłodziwie nie oznacza automatycznie że UPG jest w porządku.
Jeżdżąc na krótkich odcinkach miałem tak jak inni koledzy lekki nalot na korku. W ciągu ostatnich kilku dni trafiło mi się kilku krotnie pokonać trasę 120 km. Dzisiaj sprawdzałem poziom oleju i po odkręceniu korka stwierdziłem, że po nalocie nie ma śladu. W silniku wlany Valvoline 10W40. Najlepsza rada, to przepędzić auto na trasie. Wtedy powinno się wszystko wyjaśnić.
Maslem to ja sie nie przejmuje tak bardzo jak ubytkiem plynu, olej to valvoline max life, uzupelnie plyn, olej i przegonie auto.
Jak masz ubytek płynu to układ chłodzenia nie jest szczelny i nie spełnia właściwie swojej roli, bo to układ ciśnieniowy jest. Szukaj nieszczelności, a najpewniej masz chłodnicę do wymiany
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Kto chce szuka sposobu,
kto nie chce szuka powodu.
155 V6 LPG-163 KM-była
156 V6 LPG-190 KM-była
147 2.0TS 150 KM Selespeed LPG.-była
166 2.0 V6 TB -215 KM- LPG-była
Giulietta 1.4 TB -207KM -LPG -jest
Lancia Delta 1.8 TBI 283KM -jest
Kolega gadanie nic nie pomoże i wróżenie z fusów
Jedź do najbliższej stacji diagnostycznej, poproś o badanie szczelności układu chłodzenia silnika, 3 minuty i będziesz pewny na 200% a zapłacisz może 20zł
Miałem to samo, miej jeździłę autem, wiosna jesień zima wilgoć się zbiera i efekt małej pianki capucino
Tylko i wyłącznie to badanie pomoże Ci w tym problemi nejlepiej i najtaniej!!!!