Witam już opisuje moją historię otóż moje auto na zimnym silniku odpala a po wciśnięciu pedału gazu zaczyna nie równo pracować ,ale gdy się nagrzeje problem znika . Co może być przyczyną tej usterki ????
Witam już opisuje moją historię otóż moje auto na zimnym silniku odpala a po wciśnięciu pedału gazu zaczyna nie równo pracować ,ale gdy się nagrzeje problem znika . Co może być przyczyną tej usterki ????
W tym samochodzie nie ma ssania, bo to układ na wtrysku sterowany ECU - masz uszkodzona byc może sonde lambda, albo czujnik temp. płynu, albo przepływomierz - bez podpięcia komputera duzo może być tych albo... A widzę że masz lpg -to pewnie lambda wyzionęła ducha
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
Jak założyłam LPG to od tamtego momentu często podpinam auto pod komputer wyskakuje błąd sondy lambda i kilka innych ale mechanik powiedział mi , że tak będzie wyskakiwać jeśli mam samochód na LPG. !! przejadę kilka kilometrów i znowu błędy wracają![]()
Nie ma takiej możliwości żeby z powodu tego że masz instalację LPG mogły bezkarnie wyskakiwać błędyNajlepiej wymienić tą sondę i duże prawdopodobieństwo że będzie po kłopocie. A jakie inne błędy jeszcze?
Jeszcze były dwaale ich nie pamiętam do nie dawna trzymałam karteczkę z numerami błędów ale nie chcą co ją wyrzuciłam. Jeden błąd był od lampki temperatury więc wymieniłam zegar temp. OK na razie dzięki za pomoc wymienię sonde lambda i napisz czy to coś pomogło
Pozdrawiam
![]()
A jak jest walnięta sonda lambda to czy na ciepłym silniku będzie auto chodziło dobrze ???