Witam,
zamierzam w tym tygodniu zająć się wymianą żarówki z podświetlenia zegara wskazującego temp. silnika.
Czy ktoś z Was orientuje się jakie tam są żaróweczki?
Nie chce mi się wyciągać, wkładać jechać kupować na wzór i znowu kręcić
Pozdrawiam!
Witam,
zamierzam w tym tygodniu zająć się wymianą żarówki z podświetlenia zegara wskazującego temp. silnika.
Czy ktoś z Was orientuje się jakie tam są żaróweczki?
Nie chce mi się wyciągać, wkładać jechać kupować na wzór i znowu kręcić
Pozdrawiam!
Ostatnio edytowane przez Czarnecki ; 26-09-2012 o 14:59
podpinam się bo mam taki sam problem - może w Eper jest?
u wszystkich nas ta zarowka sie przepala, to dziwne u mnie tez wlasnie ta od temp. silnika padla...
Jeśli w wersji przed FL są takie taki same to siedzi tam żarówka 1,2V otaka:
http://allegro.pl/zarowka-zarowki-r5...618225706.html
Można wymienić samą bez oprawki
Nie chciało mi się czekać na odpowiedź i właśnie wróciłem od samochoduPanowie można wymienić te żarówki bez odkręcania czegokolwiek
Wystarczy wysunąć i odpiąć radio. Przy odrobinie cierpliwości, wyczucia i stosunkowo szczupłej ręki w nadgarstku wymienimy wszystkie żaróweczki od zegarów. Jak wsadzicie rękę w taki sposób, aby można było macać tylną obudowę zegarów to wyczujcie palcami takie kwadratowe, wystające kostki. Złapcie palcem wskazującym i kciukiem (tutaj trzeba się lekko skręcić
), odkręćcie w lewą stronę i wyciągnijcie. Każdy zegar ma dwie takie żarówki, są one obok siebie.
To są dokładnie te same żarówki co podał Maro1500, tyle, że w takiej żółtej oprawce. Nie sprawdziłem nawet czy rozbieralne, ale pewnie tak. Jako, że moje nie wyglądały w ogóle na przepalone paznokciem poodginałem bardziej dwie blaszki po bokach oprawki, wsadziłem i świeci!U Was pewnie będzie podobnie, bo raczej ciężko, żeby taka żaróweczka się przepaliła, po prostu blaszki się za bardzo wginają i przestają stykać...
Powodzenia!
Ostatnio edytowane przez Czarnecki ; 26-09-2012 o 16:53