Witam, chce wylac całośc plynu chlodniczego i wyczyscic pojemnik. I wlasnie zastanawiam sie co wlac potem. Chce top zrobic dlatego ze mam juz na srodku miedzy min i max oraz pelno syfu tam plywa. Jak to spuscic ?? Jakies porady bym poprosil![]()
Witam, chce wylac całośc plynu chlodniczego i wyczyscic pojemnik. I wlasnie zastanawiam sie co wlac potem. Chce top zrobic dlatego ze mam juz na srodku miedzy min i max oraz pelno syfu tam plywa. Jak to spuscic ?? Jakies porady bym poprosil![]()
Paraflu
![]()
Ja ci doradzę tak:
Odkręć węża w najniższym miejscu i zlej płyn. Następnie odkręć dwa węże wychodzące od nagrzewnicy, przygotuj sobie plastykowy wężyk średnica około 1cm, włóż w te rurki z nagrzewnicy. Następnie pożądnie dmuchnij. Powinno wylecieć jeszcze sporo płynu. Przepłukaj następnie układ wodą.
Na końcu skręć i nalej Paraflu UP (czerwony) rozrobiony z wodą. Koncentrat 1l kosztuje około 21zł. Proponuję zakupić 3l i rozrobić 1:1 z wodą destylowaną - zostanie na dolewki.
Powodzenia.
Dzieki bardzo, Kupie parafluI zrobie tak jak radzisz;] Tylko trzeba poczekac na sobote
![]()
Ile litrów płynu bede potrzebował na wymianę? Bo kupiłem juz 4L Prestone i okazuje się ze to będzie mało. Ewentualnie z jakim płynem mogę zmieszać Prestone? Borygo, Kuler?
Prestone jest mieszalny z każdym jednym ale myślę że nie problem dokupić jeszcze bańkę prestona - łatwo dostępny, dobra cena, świetne własciwości - układ mieści 7 litrów. Ja w sobote wymieniam termostat, przy okazji również płyn i zastanawiam się czy warto inwestować w jakiś specyfik np. też z prestona do płukania czy przez to nie rozszczelnię układu i nie narobię sobie bigosu... ???
10.2008-16.11.2012r. 156 3,0 V6 24V Q2 278KM@312Nm - pozostały piękne wspomnienia
Porting głowic, budowa silników do motorsportu, budowa układów wydechowych, kolektorów ssących ITB, indywidualnych części do motorsportu
Zapraszam => https://www.facebook.com/Ku%C5%9Bmie...37265/?fref=ts
kup standardowe Borygo lub fiatoskie Paraflu. Ja tam zalałem w lecie całość Borygo różowe.
Wymiana:
1. Odłącz dolny wąż. Zleci tamtędy płyn.
2. Załóż z powrotem i zalej nowy płyn chłodniczy. Czy to będzie Borygo, Petrygo czy Dynagel to bez znaczenia. Ważne żeby był to płyn do chłodnic aluminiowych. Najlepiej tez nie mieszać ze sobą płynów, choć teoretycznie Borygo, czy Petrygo są mieszalne
3. Po nalaniu odpal silnik. Poczekaj aż się zagrzeje.
4. Dolej ewentualnie brakującą ilość.
Ostatnio edytowane przez zieloo007 ; 06-10-2010 o 13:19
to może chociaż wodą destylowaną przepłukać co ?? czy całkowicie darować sobie płukanie ??
Zalej Paraflu UP - tani i bardzo dobry, nie tracący właściwości koncentrat 1:1