Z tym ze Crosswagon jest podniesiony w stosunku do Sportwagona i 156 o 4 cm i nie wiem czy dla amortyzatora to moze miec znaczenie.
Tez myslalem o Billsteinach B4 -> jak potwierdzi się ze mozna wlozyc zwykle amory to je wezme.
Z tym ze Crosswagon jest podniesiony w stosunku do Sportwagona i 156 o 4 cm i nie wiem czy dla amortyzatora to moze miec znaczenie.
Tez myslalem o Billsteinach B4 -> jak potwierdzi się ze mozna wlozyc zwykle amory to je wezme.
TechDoc pokazuje, że można - niestety od czasu do czasu znajdujemy w TechDocku błędy.
Jeśli kolega Katon przerobił problem na własnym aucie myślę, ze nie ma co kombinować.
Postaramy się załatwić amortyzatory oryginalne w możliwie najlepszej cenie.
Temat do zamkniecia, chlopaki z Autosklepu zrobili dobrą cenę na oryginały do Crossa+wahacz, dzieki za pomoc.
A jak się ma rzecz przy 156 SW Q4? W eperze wyskakuje mi inny numer niż w zwykłym SW. Wygląda na to że to ten sam co w CW.
W SW Q4 amorki są krótsze ( znalazłem temat na angielskim forum ) z wysuniętym tłokiem o bodajże 5 cm w stosunku co CW więc wygląda na to , że ze zwykłej podejdą. Sam chyba zmienię na Bilsteina i jestem aktualnie na czasie w temacie. Z resztą mam gdzieś w domu ze zwykłej 156 to pomierzę i dam znać jeśli jesteś ciekawy
Z resztą poczytaj sam![]()
http://www.alfaowner.com/Forum/alfa-...uspension.html
Pewnie już za późno. Wcześniej nie dałem rady, bo mi siadła grafika w lapku i nie miałem dostępu do neta. Przynajmniej miałem motywację żeby dokończyć "projekt" ze starym kompem w akwarium w oleju
Ale chętnie zobaczył porównanie tych amorków. Czy nie będzie do q4 jakichś mocniejszych czy o kilkanaście mm dłuższe.
Jednak Crosswagon ma inne. Ze zwykłej nie nada.... Trzeba jednak płakać i płacić za dedykowane do CW.
W Crosswagonie (i w Sportwagonie Q4) tłoczyska mają 13mm średnicy i to już stanowi dużą przeszkodę w doborze zamiennika. Poza tym długość amortyzatora i tłoczyska są inne (chciaż było ujednolicenie amortyzatorów dla SW q4 i CW).
Pozdrawiam
Witam, mam takie pytanie czy mogłbym całe zawieszenie w 156 Q4 założyć ze zwykłej 156? Amortyzatory i sprężyny żeby miała wysokość standardową i napęd na 4 koła? Jest to możliwe?
Jest 156 SW FL Q4 2005 150KM
Była 156 2001 105KM