Tak jak koledzy wyżej potwierdzam jakość i skuteczność żółwia. Łatwy w użyciu i skuteczny.
Tak jak koledzy wyżej potwierdzam jakość i skuteczność żółwia. Łatwy w użyciu i skuteczny.
1970 cm z sekwencyjnym wtryskiem LPG. Wolę pchać moją Alfę niż jeździć VW!!
Czesc,
Ja powiem tak - walczylem z rysami na niejednym aucie. Jak rysa jest gleboka np po gwozdziu ze podklad albo ocynk widac to tylko zaprawka - 2x bawilem sie w kredke na fordzie mondeo i lanosie i efekt byl ale krotkotrwaly. Dobrze dobrana zaprawka to prawdziwy skarb. Polecam robione przez goscia z allegro autolakiery kalisz hania czy cos takiego. Za 20zl w zestawie jest duza zaprawka bazowa + lakier bezbarwny. U mnie na klapie bagaznika trzyma juz 2 lata. Mniejsze rysy polecam K2 Ultra Cut - recze, ze skutecznosc jest taka sama jak pasta lekkoscierna Sonaxa a przy tym jest wieksza, tansza i polska. Jak ktos ma polerke mechaniczna i wie jak uzywac to mozna tez uzyc. Lekkie ryski K2 Tempo naprawde jest super. Woski....
Oczywiscie nie ma sobie rownych jesli chodzi o efekt i czas ochrony turtle wax z teflonem. Jak koledzy pisali aplikowanie i stosowanie to bajka. Podaje nizej link do aukcji gdzie gosc sprzedaje ma tez wystawione u siebie do metallica i zwykly. Cena jest swietna ja swego czasu zamowilem 10 sztuk ! w marketach on jst po 23-25zl a co najwazniejsze producent deklaruje, ze nie ulega przeterminowaniu.
http://allegro.pl/turtle-wax-wosk-un...170962270.html
jesli komus naprawde zalezy zeby auto blyszczalo to NIE MA lepszego wosku (jesli mowimy o woskach dla ludu a nie np 799zl za 250g) niz Carplan Auto Finish kolo 25z za pol litra. Pachnie jak guma do zucia. Podobnie jak żółwik latwo sie naklada i poleruje. Naprawde daje fekt lustra, nigdy wczesniej takiego wosku nie widzialem.
P.S.
Naprawde polecam, zamowicie sobie zolwiki. 10zl to smieszna cena jak za taki kosmetyk.
Alfa Romeo 159 sedan, 2.2 JTS 185KM, 2005, Argento
Czarny dym - prawdopodobnie padła turbosprężarka/ leją wtryski
Niebieski dym - umarły uszczelniacze lub pierścienie
Biały dym - Konklawe wybrało nowego Papieża
w ogóle wg mnie woski koloryzujące nic nie dają, ale jeżeli koniecznie to CarPlan i odradzam Sonax który jest przereklamowany jeśli o to chodzi, tylko płyny do sprysków ma dobre![]()
ANGELS & AIRWAVES ... AND ALFA
Podajcie mi dokladna nazwe tego zlowia
---------- Post added at 17:47 ---------- Previous post was at 16:00 ----------
aha czyli ten żółw to ten co podałem , no oki to go biere , chyba ze macie coś lepszego
---------- Post added at 17:57 ---------- Previous post was at 17:47 ----------
a więc do próby spolerowania lekkich rysek co mam brać ?
to?
http://allegro.pl/turtle-wax-wosk-ko...163132488.html
Z turtle też jest dobre mleczko do polerowania/odnawiania starych lakierów - duża czerwona butelka. Też dużo daje, ale trzeba się narobić.
3 szt żółwia już do mnie pełznąW zasadzie mam jeszcze starą butelkę, ale cena naprawdę jest powalająca
147 2001, 1.6 105 KM- była
156 2003, 2.0 JTS 166 KM- była
156 2003, 2.5 V6 192 KM- była... ehh..
156 2005 1.9 JTD~`160 KM była
159 2006 1.9 JTD- była
159 2005 1.9 Distinictive- była..
156 2003 2.0 TS+LPG- była
156 2003 2,5 V6- była..
156 FL 2005 1.9 jtd- była
166 FL 2005 2,4 jtd - była
Alfa Romeo Crosswagon - był..
156 FL 3.0 V6 - była
Brera Tbi 2010 - jest
Najlepsze auto na świecie - służbowe - jest
Haaaaa aż się zdziwiłem że Wy równiez używacie turtlaJA juz 3 butelke color magica na mojej 166 zjeżdzam i wg mnie efekt jest piorunujący... W sklepie kupuje za 35 pln z tą kredką , która krótko mówiąc można sobie w.ąąąą. wsadzić bo ona nic nie daje wg mnie...I zapach mi nie podchodzi tego turtla jakoś tak toaletą w wagonie pkp mi zajeżdza...
Czy ktoś używa turtla do koloru Azurro Fantasia? Jaki kolor butelki podchodzi pod ten kolor lakieru...
cieszę się że pozytywne opinie mam nadzieje ze jutro dojdzie razem z przepływkami i w sobotę wszystko wypróbuję
Jak chcesz na prawdę dobry efekt na ciemnym lakierze to polecam PoorBoy's Black Hole a na to wosk może być Coli 476 albo Poorboys Natty Paste z takich tańszych ewentualnie jakiś selant np. Duragloss. Oczywiście lakier powinien być wcześniej przygotowany: glinka,cleaner,IPA może jakaś korekta jak ktoś ma czas tylko broń Boże żadne K2 Tempo albo G3 bo więcej kłopotów tym sobię narobicie.