Odświeże temat. Udalo się komuś przełożyc ta kratke z lcd do wersji przed fl??
Kolego rozbierz tą kratke to zobaczysz ze od razy pod spodem masz wielki kanał powietrza. Po lifcie muszą inaczej być puszczone kanały wentylacyjne, żeby pomieścić kable, kształty są inne, i chyba bardzo cieżko by to było dopasować zeby bylo estetycznie.
Alfa Romeo:Giulia 2.0 '18- w budowie/159 2.0 '10 - na sprzedaż /156 2.0TS '97 -moja pierwsza -zgniła/156 2.0 JTS - trzymam na klasyka
Pozostałe: Uaz 469 2,6i(Isuzu) - w błoto / Isuzu Trooper 3,5 V6 - w błoto / Volvo XC90 2.4D - nudziarz / Honda CB750 '91/ Fiat 126p '96
Czyli dużo zmian. A szkoda![]()
Myślałem ostatnio o zamontowaniu w "kapliczce" wyświetlacza, który może nie koniecznie pokazywałby dane z komputera pokładowego np. Eks-komputer, a bardziej wskazania temperatury i ciśnienia oleju. Może ktoś ma doświadczenia w tym temacie?
W swojej 156 zamontowałem nawigację, którą wykorzystuje czasem jako odtwarzacz mp3 podłączony do fabrycznego radioodtwarzacza. Wygląda to dosyć tandetnie (nie postarałem się), a jako navi zupełnie się nie sprawdza, bo miejsce nie jest odpowiednie.
Ciekaw jestem czy ktoś ma lepszy pomysł jak i gdzie zamontować navi w wersji przedliftowej?
![]()
Tak jak wyżej koledzy napisali. Nejlepiej byłoby wziąc od poliftowej tą kapliczkę i tam wsadzić nawigacje. Wyglądałoby naprawdę zacnie moim zdaniem. Sam pomyślę nad takim rozwiązaniem heh.
Fiat Tipo 2020 - Alfa Romeo 916 Spider 1996 - Ducati Multistrada 1100 2007 - Fiat Ducato Autolaweta 2002 - Nissan Leaf 2013
Mam chorobę zwaną ITALIA
Jeśli oryginalnie nie ma wyświetlacza w wersji przed FL, to można się pokusić o włożenie do "kapliczki" (jak to nazywacie) jakiejś zgrabnej navi
Na zdjęciu kolegi Aster156 nawigacja jest w miejscu mało funkcjonalnym... i powiedziałbym nawet że w bezsensownymAle uważam to zdjęcie za poglądowe tylko
![]()