Tak bardzo nie chciało mi się paprać na mrozie bez kanału, że zrobiłem za darmo inny testPrzy -7 poszedłem i podusiłem wąż od chłodnicy. Nic nie zamarzło, chlupało w zbiorniczku, więc jednak płyn nie woda
![]()
Tak bardzo nie chciało mi się paprać na mrozie bez kanału, że zrobiłem za darmo inny testPrzy -7 poszedłem i podusiłem wąż od chłodnicy. Nic nie zamarzło, chlupało w zbiorniczku, więc jednak płyn nie woda
![]()
była Alfa Romeo 156 1.6ts, teraz jest 156 1.9jtd
Ale nie wiesz do jakiej temperatury ten płyn wytrzyma. Co zrobisz jak zamarznie przy -15; -20. Wiesz jakie są konsekwencje zamarzniętego płynu? co się dzieje jak pompa wody zamarznie?
Test w warsztacie to koszt 10-20 zł. Spokój bezcenny.
Przez ten czas jak bella stała bywało po -15. Jak przy -7 wszystko jest cacy to przy -15 co najwyżej sie kaszka lekka zrobi - pompa da radePrzy -20 to żona i tak bedzie chodziła pieszo, bo ma blisko do pracy i nie opłaca się samochodu rozgrzewać
A tak poważnie, to dolałem ostatnio około litr płynu do -25 bo od czasu kupna belli nie spojrzałem i tyle gdzieś brakowało. Pobranie do testu wydaje mi się średnim pomysłem, bo pobiorę sobie "z wierzchu" to co dolałem, i wykaże mi do -25.
A sprawdzenie za 10-20PLN niech sobie w buty wsadzą, jak areometr (aerometr? nigdy nie wiem jak to się pisze) kosztuje 11PLN...
była Alfa Romeo 156 1.6ts, teraz jest 156 1.9jtd