Aha, dodaję: przy jeździe, po gwałtownym dodaniu gazu i puszczeniu również cisza. Kurde, trzeba zacząć odkładać
Aha, dodaję: przy jeździe, po gwałtownym dodaniu gazu i puszczeniu również cisza. Kurde, trzeba zacząć odkładać
uszkodzony dwumas przy gaszeniu czuć mocne telepanie budy i metaliczny dźwięk z okolić skrzyni. tak samo jadąc powoli i wciskając gwałtownie gaz jeżeli słychać niepokojące drgania pukania z okolic silnika to też uszkodzony dwumas.
Najszybciej pada w użytkowaniu typowo miejskim.
zaspawanie koła dwu masowego niesie za sobą rozwalenie panewek wału korbowego oraz skrzyni biegów.w przypadku kilku pojazdów z francji istnieje także możliwość zastosowania sprzęgła bez koła dwu masowego na standardowej tarczy z elementami tłumiącymi
Telepania nie ma przy gaszeniu. Żadnego drgania przy gwałtownym przyspieszaniu i jadąc powoli...
Byłem na wymianie oleju i kazałem posłuchać. Mechanik twierdzi ,że to nie dwumas. Są luzy na krzyżaku z lewej strony i podobno stąd te stuki przy puszczaniu sprzęgła i gwałtownym wciśnięciu gazu. Dodatkowo na zimnym silniku słychać grzechotanie ciche. Nie metaliczne stuki tylko stuki podobne jak przy np: poluzowanym metalowym uchwycie od kabla który brzęczy od wibracji. Po wciśnięciu sprzęgła dźwięk cichnie.
moja Alfa miała 303 000km jak sprzedawałem- dwumas był oryginalny w idealnym stanie a sprawdziłem go poniewaz wymieniałem sprzęgło. Teraz Alfeta u nowego własciciela ma 340 000 i dwumas nadal w znakomitej kondycji. Jak jeździłem spokojnie bez palenia gumy na 1 biegu to fiatowskiej dwumasie nic nie bedzie- to nie Volkswagen gdzie na dwumasie sie jezdzi 150 000km i trzeba wymieniac
Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym. Zastrzega się prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny
Alfa Giulia Veloce - 2,0 280KM
Wyszło szydlo z wora. Drgania przy skrecie w prawo. luzy sa na przegubie wewnetrznym. Kielich może byc trzaśnięty?