Do wymiany zarówek polecam lusterko.Jak sobie zobaczycie jak wyglada sprezyna i jak jest załozona,odrazu prosciej wymienic.Faktem jest ze jezeli ktos ma spore dłonie bedzie mu troche cieżko,ale nie jest to skomplikowana operacja.
Do wymiany zarówek polecam lusterko.Jak sobie zobaczycie jak wyglada sprezyna i jak jest załozona,odrazu prosciej wymienic.Faktem jest ze jezeli ktos ma spore dłonie bedzie mu troche cieżko,ale nie jest to skomplikowana operacja.
Wszyscy piszą o wymianie żarówki (czy to postojowej, mijania czy od długich) ale czy komuś nie trafiło się że to metalowe kółko (akurat przy długich) do którego przypina się żarówkę?? Niestety ale mnie tak i za cholerę nie wiem jak to włożyć spowrotem żeby nie wylazło podczas zapinania żarówki. Niestety chciałem zobaczyć jak trzyma się z drugiej strony i także zostało w ręce. Próbowałem walczyć ale poległem i zostawiłem to na razie bo już nie miałem nerwów. Jak bym złapał tego co to wymyślił to bym mu nogi z &%^ powyrywał.
A czy wymieniał z was ktoś żarówkę kierunkowskazu? Bo nie mam wyobraźni, zęby wymyślić jak tam dojść ;P
łatwe
wyjmujesz razem z " obudową " ( wykręcasz tak jak zaślepkę mijania )
i zmieniasz na luzie sama żarówkę
http://instrukcje.fiat.pl/files/ar_1..._-_09-2003.pdf
str. 223
Z czym Ci się kojarzy wymiana żarówki w Alfonsie? Z pokaleczonymi rękami
Obłęd, 45min zajęła mi wymiana, 15 razy trzeba wycierać szkło żarnika bo nie sposób nie dotknąć palcem, brak znacznika na gnieździe, zapadki, czegokolwiek, dostęp bardzo kiepski, od strony kierowcy koniecznie trzeba zdjąć plastikową obudowę. Dla tych którzy będą to robić pierwszy raz, zalecam odpiąć sprężynkę uwolnić żarówkę i dopiero później odpiąć kabel, tam pracuje temperatura i warto delikatnie rozruszać uchwyt.
Pocieszeniem jest to, że nie jest to jedyne auto w którym trudno wymienić żarówkę.
Miałem na myśli, bez odkręcania reflektora, ale bez tego jak mówisz, w życiu byś nie dał rady...
wymienialem ostatnio zarowki i mam problem gdyz w jednym reflektorze zarowka mijania H7 byla zamontowana wypustkiem w dol a w drugim wypustkiem w gore. Wydawalo mi sie przy montazu ze latwiej i luzniej wchodzi wypustkiem w gore i tak zamontowalem, prosze powiedzcie mi jak ma byc prawidlowo???
chodzi o reflektory po FL.
ktory montaz jest prawidlowy???