Od 3 dni na miejscu gdzie parkuje pojawila sie czarna plama,wiem na 100procent ze cieknie to z mojego auta,sprawdzilem stan oleju i jest dobrze.Co to może byc???
Od 3 dni na miejscu gdzie parkuje pojawila sie czarna plama,wiem na 100procent ze cieknie to z mojego auta,sprawdzilem stan oleju i jest dobrze.Co to może byc???
Plama pod samochodem nie musi mieć swojego odzwierciedlenia na miarce - przynajmniej nie od razu. Ja miałem pękniętą miskę olejową z której lało się tak że po nocy plama miała wielkość dłoni a ubyło połowę stanu na 5000 km.
Pęknięcie miski olejowej wykluczone ponieważ nigdzie nie zahaczyłem spodem.
A płynu hamulcowego ci nie ubywa? - może cieknie wysprzęglik, albo wspomaganie, albo skrzynia biegów - tak trugno się położyc na chwilę pod auto i stwierdzic?
AR Stelvio 2.0 Turbo 280KM Veloce 2021
Jeep Cherokee 2.0 MJD A9 LIMITED 2014
Giulietta 1,4TB MA Distinctive 2010
AR156 1.9 16v JTD M-jet 2004
AR156 1.6TS 2000
Wcześniej 7 włoskich aut F (126, 127, UNO DS, TIPO, PUNTO, BRAVA, MAREA)
W mojej sytuacji położenie sie po samochód niczego nie zmieni bo kompletnie sie nie znam na sprawach mechanicznych,do serwisu tez nie pojade bo jestem chwilowo za granicą i nie znam języka,dlatego zadałem pytanie na tym forum poprostu nie wiedziałem że aż z tylu częśći może wyciekać płyn ale mimo wszystko dzięki za odpisanie na mojego posta,
Gorąco pozdrawiam.